Tu zināji, ka šo nedrīkst darīt brīdī, kad tavs mobilais tālrunis lādējas? Daudzi šo nenojauš

Jebkurš viedtālruņa lietotājs vismaz vienu reizi ir uzdevis jautājumu: vai ir iespējams atstāt lādētāju kontaktligzdā bez viedtālruņa? Patiešām, ir neērti katru reizi to izņemt un pievienot kontaktligzdai.

Un, ja izvads atrodas kaut kur aiz dīvāna vai citā neērtā vietā. Un tad es to vienu reizi pievienoju, kad vajadzēja, atnācu kopā ar tālruni un iestatīju to uzlādēt. Ērti? Ērti.

Tomēr var rasties šaubas. Vai to darīt ir droši? Un kas notiks ar “lādētāju”, ja atstāsiet to kontaktligzdā uz visiem laikiem? Apskatīsim 3 mītus un beidzot saņemsim skaidru atbildi.

Pievienojieties mūsu tērzēšanai. Tajā viens otram palīdzam un apspriežam jaunumus no IT sfēras.

Strēlniekam garlaicīgi, bet Ūdensvīrs nezinās kur likties; Dienas prognoze 28. jūlijam visām zīmēm

 

1. Elektrības patēriņš

Ja tālrunis nav pievienots lādētājam, vai tas patērē elektrību? Jā, tā ir. Tur joprojām ir kaut kāds ģenerators. Protams, tas nedarbojas ar tādu spēku kā tad, kad ierīce ir pievienota, taču kustība joprojām ir.

Protams, ka mēneša laikā daudz neiegūsi, naudas izteiksmē, bet pēc gada iegūsi labu summu, jo tiks iztērēti 2-3 kilovati. Tāpēc no elektroenerģijas taupīšanas viedokļa labāk to izslēgt.

 

2. Kalpošanas laiks samazinās

Laba, lēta, kvalitatīva barošanas avota kalpošanas laiks ir aptuveni 6 gadi. Uzlādējot ierīci, varat pamanīt, ka ierīce sasilst. Kad ierīce ir atvienota, tā atdziest, tomēr ne 100% tā joprojām nedaudz uzsilst, pat ja ierīce nav pievienota.

Faktiski tikai apkures dēļ kalpošanas laiks pakāpeniski samazināsies. Elektrolītu kondensatori nolietosies, strāva plūdīs mazāk nekā paredzēts, un tas ietekmēs ierīces uzlādes kvalitāti.

 

3. Ugunsbīstamība

Šeit situāciju var aprakstīt vienkāršiem vārdiem. Lēta uzlāde nav laba. Kvalitatīvi un firmas – tas ir labi. Lēta uzlāde, kas vienmēr ir ieslēgta, ir ļoti slikta. Tas ir pakļauts pārkaršanai un ir neaizsargāts pret strāvas pārspriegumiem.

Dārga un firmas zīme, visticamāk, to izdzīvos. Bet kāda jēga turēt ieslēgtu dārgu lādētāju Tu nevienam neko nepierādīsi. Izslēdzot uzlādi, ir vieglāk ietaupīt nervus un pasargāt sevi no nepatikšanām.

Lasi vēl: Sinoptiķi izplata paziņojumu uz tuvākajām stundām Latvijā! Negaiss strauji tuvojas šiem reģioniem

Labs iemesls, lai izslēgtu uzlādi

Ja dzīvojat viens, tas uz jums neattiecas. Bet, ja jūsu mājā dzīvo bērni un/vai dzīvnieki, tam vajadzētu būt nopietnam iemeslam izslēgt lādētāju. Es domāju, ka nav nepieciešams paskaidrot, kāpēc tas ir labāk.

Mīļākie gurķu salāti ziemai – jaunā veidā: bez sterilizācijas. Katru gadu es “aizveru” 10 burkas – un ar to nepietiek: garšīgi, efektīvi un bez problēmām

 

Leave a Comment