Toms Bricis steidzami brīdina iedzīvotājus par gaidāmo sniega vētru – Tas būs ļoti šausmīgi!

Jau iepriekš tika ziņots par gaidāmo nedēļu, tomēr prognozes pilnībā mainījās nedēļas sākumā, kad pāri Latvijai savācās milzu nokrišņi un mainīja visu situāciju. Arī pirms nedēļas tika paziņots, ka aukstums būs krietni lielāks nekā tika ziņots.

Tieši pirms pāris dienām tika ziņots, ka šonedēļ būs tikai vien ap 0 grādiem dienas laikā, tad realitātē šobrīd situācija ir krietni savādāka un gaisa temperatūra ir aptuveni -6 grādi lielākajā daļā Latvijas.

“Spēcīga snigšana” norāda uz intensīvu un lielu snigšanu, kur sniegs kritīs vismaz 2-3 stundas vai pat ilgāk nepārtraukti, veidojot biezas un dzidras sniega segas. Šāda veida laikapstākļi var ietekmēt ceļu satiksmi, sabiedriskos pakalpojumus un kopumā izmainīt ikdienu, sevišķi, ja tā turpinās ilgstoši. Cilvēkiem var būt nepieciešams pielāgot savus plānus un rīcību, lai nodrošinātu drošību un efektīvi pārvarētu sniega apstākļus.

Slavenais Latvijas laika ziņu vadītājs Toms Bricis savā Facebook lapā ziņojis, ka spēkā ir ļoti nopietns brīdinājums par gaidāmo sniega vētru, kas stāsies spēkā jau šodien.

Tā būs tik ļoti bīstama, ka brīdinājums attiecas arī par stipro snigšanu un gaidāmajiem laikapstākļiem, jo situācija mainīsies par visiem 180 grādiem.

Ja tagad liekas, ka situācija ir tiešām traka, tad pagaidiet vien pāris stundas un visā Latvijas teritorijā sāksies, kas tiešām pamatīgs. Šoreiz laiks aplūkot un saprast, cik ļoti pamatīgas izmaiņas mūs sagaida.

Lasi raksta turpinājumu nākamajā lapā

Leave a Comment