Toms Bricis steidzami brīdina iedzīvotājus par gaidāmo sniega vētru – Tas būs ļoti šausmīgi!

Spēcīgas snigšanas sekas var ietekmēt daudzas jomas, ietverot dzīvošanu, transportu, ekonomiku un vidi. Dažas no iespējamajām sekām ir šādas: Liela daudzums sniega var izraisīt ceļu bloķēšanu un ceļu satiksmes traucējumus. Tas var izraisīt aizkavētas braukšanas, negadījumus un pat pilnīgu ceļu aizvēršanu.

Enerģētikas problēmas: Spēcīga snigšana var izraisīt elektroapgādes traucējumus, jo sniega svara dēļ var salūzt elektrolīnijas vai var rasties citi tehniski bojājumi. Dzīvojamo ēku bojājumi: Sniega palielināta slodze uz jumtiem var izraisīt to sabrukšanu vai bojājumus. Tas var radīt bīstamu situāciju cilvēkiem, kuri atrodas šajās ēkās.

Sabiedriskie pakalpojumi: Spēcīga snigšana var ietekmēt arī citus sabiedriskos pakalpojumus, piemēram, ūdensapgādi un kanalizāciju, ja sniegs izraisa problēmas ar caurulēm un infrastruktūru. Paredzams, ka šis brīdinājums ilgs no trešdienas pēcpusdienas līdz ceturtdienas vakaram. Snigs tik stipri, ka ziņots – sniega kārta var palielināties pat par visiem 15 centimetriem.

Vietnē “Meteo.lv” ar “X” identificētais autors ziņo, ka šonakt atsevišķos rajonos gaidāma snigšana. Savukārt nākamajā dienā, 29. novembra pēcpusdienā, Latvijā no dienvidaustrumiem ieplūdīs plašs nokrišņu klāsts. Sagaidāms, ka daudzviet snigs ievērojams daudzums. Naktī uz ceturtdienu īpaši intensīva snigšana būs centrālajos rajonos, sniega segas biezumu palielinot par 10-15 cm.

Vērts atzīmēt, ka otrdienas, 29. novembra, rītā visā Rīgā bija plaši sastrēgumi, kuru dēļ autovadītāji uz ilgāku laiku bija iestrēguši uz vietas. Neskatoties uz to, atbildīgo iestāžu un pašvaldību ziņojumi liecina, ka stiprā snigšana radījusi nepieciešamību rūpīgi tīrīt ceļus un ietves. Šim nolūkam tiek izmantots viss pieejamais aprīkojums, lai nodrošinātu skarto zonu tīrību.

Dažādās Facebook grupās ir neskaitāmi komentāri par nepilnīgu ietvju tīrīšanu līdz 9:00 no rīta. Tas attiecas teju uz visu Latvijas pašvaldībām.

Leave a Comment