Tikko tiek paziņots, ka šai cilvēku kategorijai tiks izmaksāts pabalsts; 60% kompensācija

No oktobra līdz gada beigām mājsaimniecības saņem atlīdzību 60% apmērā no iepriekš noteiktās maksas par elektroenerģiju, ko parasti dēvē par jaudas abonementu, kā noteikts tarifā “Sadales tīkli” (SA).

Presē šodien pēc koalīcijas sanāksmes uzrunāja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV), ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS) un satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P).

 

Otrdien, 19.septembrī, paredzētajā valdības sēdē paredzēts noskaidrot attiecīgo likuma grozījumu virzību izskatīšanai Saeimā. Siliņa gan uzsvēra, ka atbildīgajām ministrijām līdz 1.novembrim ir jāiesniedz risinājums par gaidāmo ST tarifu eskalāciju atsevišķiem nodokļu maksātājiem.

Valdības vadītājs, pārrunājot iespējamos risinājumus 2024.gadam, atzina ST tarifu pārskatīšanas potenciālu, kā arī uzsvēra nepieciešamību meklēt finanšu iespējas, lai risinātu būtisku tarifu eskalāciju.

Savukārt Valainis pauda iespējamību, ka elektroenerģijas tarifi varētu samazināties 1. janvārī vai, iespējams, pat agrāk. Siliņa arī uzsvēra, ka aizsardzībā ir aptuveni 90 000 līdz 100 000 lietotāju. Papildu palīdzība jau sniegta elektrības izdevumu apmaksai.

 

Leave a Comment