Tikai 3 sastāvdaļas un 10 minūtes: lielisks kārums. Nekādas cepšanas!

Sarežģīti deserti nav domāti man. Un es esmu tik nogurusi darbā, ka mājās man ir tikpat daudz rūpju. Tāpēc pie kūkām un sacepumiem mums ir vecmāmiņas un mammas par vienkāršiem 10 minūšu gardumiem.

Iedomājieties, pat leģendāro tiramisu viņai ir izdevies vienkāršot līdz neiespējamajam. Es to gatavoju no plātsmaizes cepumiem. Šokolādes cepumi bez cepšanas ir ne mazāk interesanti uz tā pamata.

Šokolādes pirkstiņi ir mans mīļākais saldums pie tējas. Ņemot vērā, ka tie sastāv tikai no 3 sastāvdaļām, recepte ir arī budžetam draudzīga.

Lasi arī: Tamāra Globa nosauca zvaigžņu zīmes, kuras augustā gaida mīlestība un bagātība

Man vienmēr augšējā plauktā ir šokolādes tāfelīte un cepumu paciņa, un mans vīrs vienmēr nopērk zemesriekstu pastu bērniem. Tas padara šos bez cepšanas cepumus ar šokolādes skaidiņām īpaši gardus.

Sastāvdaļas

Cepumi – 300 g
Zemesriekstu pasta – 300 g
Melnā šokolāde – 200 g

Pagatavošana

Sasmalciniet cepumus drupatās ar blenderi. Ielej tos dziļā traukā. Sausiņiem pievieno zemesriekstu pastu. Ar roku sajauciet sastāvdaļas kopā.

Jāiegūst nedaudz mitra, mīksta un elastīga masa. Izveidojiet mīklu pirksta formā. Tomēr cepumiem var piešķirt pilnīgi jebkuru formu.

Izkārtojiet gabaliņus pa vienam uz cepšanas paplātes vai veidnē nelielā attālumā vienu no otra. Šādā veidā jūs saglabāsiet cepumu formu.

 

Izkausējiet šokolādi ūdens peldē. Es parasti izmantoju melno šokolādi, bet var izmantot jebkuru citu. Piemēram, pārklāt cepumus ar melno šokolādi un dekorēt ar balto.

 

Katru cepumu pa vienam iemērciet šokolādē. Pēc tam tās novietojiet uz paliktņa un ļaujiet glazūrai notecēt. Kad tas atdzisis, dekorējiet gardumus pēc garšas.

 

Šokolādes cepumus pagatavo bez cepšanas burtiski 10 minūtēs, un apēd vēl ātrāk. Šādus gardumus cepu, kad man apnikuši parastie cepumi, un cept ko interesantāku ir slinkums.

Starp citu, šim desertam derēs pilnīgi jebkuri cepumi, pat mājās gatavoti. Noteikti drīzumā izmēģiniet šo recepti!

Leave a Comment