Tiek pabeigta 4 Rīgas pašvaldībai piederošo kapitālsabiedrību apvienošana

Rīgas pašvaldības kapitālsabiedrību “Rīgas nami”, “Rīgas pilsētbūvnieks”, “Rīgas Centrāltirgus” un “Rīgas serviss” apvienošana ar vienu nosaukumu “Rīgas nami” tiks pabeigta novembra sākumā.

Reģistrā (UR) ir iesniegts pieteikums par reorganizācijas stāšanos spēkā un SIA “Rīgas pilsētbūvnieks”, “Rīgas Centrāltirgus” un “Rīgas serviss” izslēgšanu no komercreģistra, pievienojot tos SIA “Rīgas nami”. Četru kapitālsabiedrību – “Rīgas nami”, “Rīgas pilsētbūvnieks”, “Rīgas Centrāltirgus” un “Rīgas serviss” – reorganizācija sākta 2021.gadā.

Lēmums pāriet uz vienotāku nekustamo īpašumu pārvaldīšanas sistēmu un apsaimniekošanas modeli pieņemts, lai uzlabotu korporatīvo pārvaldību un padarītu administrācijas darbu efektīvāku. Uzņēmums “Rīgas serviss” turpinās uzņēmuma “Rīgas nami” darbu. SIA “Rīgas nami” valdes priekšsēdētājs Andris Vārna no amata atkāpsies novembrī.

Tas ir viņa brīvprātīgs lēmums. Pieteikšanās uz valdes locekļu amatiem ir noslēgusies, un šobrīd notiek pirmā nomināciju vai atlases kārta. Pavisam būs trīs atlases kārtas, un process var tikt pabeigts tikai šī gada beigās.

Tā kā esam saņēmuši lielu interesi, šobrīd esam visu iesniegto pieteikumu izvērtēšanas procesā.

Leave a Comment