Tibetiešu receptes pret psoriāzi

1. Problemātiskās vietas 2–3 reizes dienā apziež ar ārstniecisku ziedi, ko pagatavo šādi: emaljētā traukā izkausē 50 g nesālīta sviesta, uzkarsē līdz viršanai un ar karsto kausēto sviestu aplej ēdamkaroti (ar kaudzīti) žāvētus sasmalcinātus asinszāles lakstus. Kad maisījums atdzisis, bet vēl nav sacietējis, to izkāš. Vai arī liek kompreses ar mežrozīšu ekstraktu eļļā, ko var nopirkt aptiekā.

2. Uz nakti liek vārīta sīpola aplikāciju. Sīpols jāvāra tik ilgi, līdz tas kļuvis caurspīdīgs, taču ir blīvs un nešķīst. To atdzesē līdz istabas temperatūrai, sagriež šķēlītēs, uzliek problemātiskajām vietām un piesaitē.

3. Sasmalcina svaigas zaķkāpostu lapas vai alvejas lapu putriņā, izspiež sulu un apziež problemātiskās vietas.

4. Iekšķīgi var lietot māteru, parasto pelašķu vai arī šādu ārstniecības augu maisījuma uzlējumu: līdzīgās daļās sajauc kumelītes, kliņģerītes, veroniku, vīgriezes un asinszāli, 1,5 ēdamkarotes sasmalcinātā maisījuma ieber termosā, aplej ar 2 glāzēm verdoša ūdens, nakti nostādina, no rīta izkāš un izdzer vairākās reizēs dienas laikā tukšā dūšā.

Lasi arī: 4 veidi, kā mājas apstākļos cīnīties ar ieaugušiem nagiem

5. Ļoti ieteicams izmēģināt senu tibetiešu recepti.

Sajauc pa ēdamkarotei žāvētus kumelīšu ziedus, bērza pumpurus, asinszāles un dzelteno kaķpēdiņu lakstus un maisījumu samaļ kafijas dzirnaviņās.

Vakarā pēc ēšanas ēdamkaroti maisījuma aplej ar 3 glāzēm verdoša ūdens, pusstundu nostādina, tad izkāš caur blīvu audumu (marli, pat vairākās kārtās salocītu, neizmanto!) un biezumus izspiež.

Glāzē uzlējuma izšķīdina tējkaroti medus un izdzer 1–1,5 stundas pirms gulētiešanas (pēc tam nedrīkst ne ēst, ne dzert).

No rīta pirms brokastīm izdzer vēl vienu glāzi uzsildītā uzlējuma, bet atlikušo daļu izdzer dienas laikā.

Kurss – 7 dienas divreiz gadā (rudenī un pavasarī).

Leave a Comment