“Tas nešķiet reāli…” Bricis paziņo, ka jau nedēļas beigās Latvijā iestāsies burtiski Neticami laikapstākļi

PEXELS
PEXELS

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra nesprāgstošais izlūkojums palīdz mums iegremdēties sniega pārņemtajā pasaulē. Jaunākās ziņas no centra pavēsta, ka otrdienas rīta agrumā lielākā sniega klāja piespiedusies Talsu novadā, kur sniegs, kā paziņo speciālisti, sasniedzis impozantu 11 centimetru dziļumu. Nav jāatpaliek arī Saldū, kur sniega segu plākšņu savienojumā sasniegusi 9 centimetru biezumu.

Lasi arī: Globa nosaucis vienīgo zīmi kurai Aprīļa beigās Obligāti jānopērk Loterijas biļete, jo uzspīdēs milzu veiksme

Interesanti, ka citviet Latvijā sniega pārslu segas esot izveidojušās daudz plānākas, kaut arī daži vietējie Kurzemes ceļotāji ir dalījušies savos sniegainajos stāstos, minot pat 20 centimetru biezu sniega segas. Šīs atšķirības tikai papildina mūsu izpratni par to, cik dažādi un neprognozējami var būt laikapstākļi Latvijā, pat vienā un tajā pašā dienā un vietā.

PEXELS

Jaunākās ziņas par sniega valsti neatstāj Latviju vienatnē, jo kaimiņvalstīs arī sniegs ir ieguvis savu īpašo vietu zemē. Piemēram, Lietuvā, Biržos, sniega sega ir pārklājusi zemi ar ievērojamu 16 centimetru biezumu, bet Paņevežā pat 17 centimetru. Šie skaitļi liecina par to, ka sniega rotaļas nav ierobežotas tikai Latvijas robežās, bet tā ir plaša dabas spēka izpausme visā reģionā.

Lasi arī: Latviju pārņēmusi skumjas ziņas… Mūžībā devusies ļoti atpazīstama māksliniece

Lai gan dienas laikā sniegs ātri vien pametīs mūsu zemi, izkliedējoties, jo temperatūra pakāpeniski stiepsies uz pluss grādiem, naktī no otrdienas uz trešdienu diemžēl atsevišķās Latvijas vietās ir paredzams, ka mūs sagaida sals. Šī sasaluma draudu iespējamība dažviet pat var novest termometrus līdz mīnus 5 grādiem zem nulles. Šādi mainīgie un pretrunīgie laikapstākļi tikai papildina mūsu izpratni par dabas kaprīzām un neprognozējamām darbībām.

Nedēļas otrais posms solās būt tikpat interesants kā pirmais, jo jaunākās prognozes sola jaunus pārsteigumus, kuri patiess mērogā liek pat pašam meteorologam Toma Brica pārdomāt savus ieskatus. Gaisa temperatūra šajā nedēļas pusē turpinās pakāpeniski kāpt, un jau nākamajās brīvdienās – 27. un 28. aprīlī, Latvijā plānots sajust patiesu pavasarīgu siltumu. Dažviet pat var gaidīt, ka termometra rādītājs sasniegs patīkamās +20 grādu robežas.

Bet, kā mēs visi zinām, laiks var būt negaidīts un mainīgs. Tāpēc mums vienkārši jāgaida un jāredz, vai šīs prognozes piepildīsies kā plānots, vai arī dabas spēki atkal mūs pārsteigs ar savu neprognozējamo raksturu. Tikai laiks to noskaidros!

Leave a Comment