“Swedbank” un “SEB banka” paziņo nepatīkamus jaunumus klientiem: ”Mēs pieņēmām lēmumu”

Pavisam nesen SEB un Swedbank paziņoja jaunumus, kuri klientus neapmierina. Diemžēl šis lēmums abām bankām nenāca uzreiz, tikai laikam ejot, tomēr tas ir neaizbēgami. 

Abas bankas pieņēmušas lēmumu celt bāzes likmes. Swedbank lēmums paaugstināt likmes skar gan privātpersonas, gan bankas juridiskos klientus, tostarp naudas atlikumu krājkontā.

No 23. marta privātpersonām, kas iegulda Swedbank termiņnoguldījumā eiro, tiks paaugstināta viena mēneša likme no 0,5% līdz 1%, trīs mēnešu likme no 0,5% līdz 1%, kā arī sešu mēnešu likme. no 0,7% līdz 1,5%. Viena gada likme pieaugs no 1,5% līdz 2%, bet divu gadu likme saglabāsies 2,5% līmenī.

Juridiskajiem klientiem likmes palielinājās par 0,5% par vienu mēnesi, par 0,7% par trim mēnešiem, par 0,9% par sešiem mēnešiem un par 1,2% par vienu gadu.

Lasi vēl: Būtiskas izmaiņas, kuras skars pilnīgi visus: 26.martā katram Latvijas iedzīvotājam būtu jāatceras izdarīt šo

Pieaugot procentu likmēm tirgū, aug arī SEB bankas termiņnoguldījumu procentu likmes. Kopš 2022. gada vasaras šī ir ceturtā reize, kad likmes tiek paaugstinātas gan privātpersonām, gan uzņēmumiem.

Arī interesanti: Tikai 60 gadu vecumā mūžībā pēkšņi aizsaukts daudzu iemīļotais aktieris; “Man gribas raudāt un nezinu ko teikt”

 

COMMENTS

  • <cite class="fn">Александра</cite>

    Ну это ведь хорошо, что ставка увеличивается, разве нет? Если честно, я в этом ничего не понимаю, поэтому и не против.

  • <cite class="fn">KN</cite>

    Autoru -ziepēs. Ja raksti, tad kaut nedaudz ir jāsaprot tēma, par kuru ir raksts. Noguldījumu % likmju celšana pozitīvi ietekmē klientu maciņus.

Leave a Comment