Sudrabs, misiņš, alva. Kā spodrināt priekšmetus no šiem metāliem?

ALVA
Alva ir mīkstu metālu sakausējums ar mirdzošu sudrabpelēku virsmu, ko viegli saskrāpēt. Daži tautas līdzekļi palīdzēs saglabāt alvas priekšmetus perfektā stāvoklī.

• Norīvējiet alvas priekšmetus ar kāpostgalviņai noņemtām ārējām lapām, pēc tam noskalojiet tīrā ūdenī. Visbeidzot, apstrādājiet virsmu ar pārgriezta purava gabalu un vēlreiz noskalojiet.

• Noņemiet iesēdušos netīrumus, iemērcot alvas priekšmetu stikla traukā ar siltu alu un pēc tam norīvējot ar mīkstu zobu birsti.

• Tīruma kosa ir iedarbīgs alvas tīrāmais līdzeklis. Kosu var uziet laukos un ceļmalās. Sajauciet 1 sauju sasmalcinātu kosas “adatu” un nostādiniet kopā ar 1 tējkaroti etiķa. Ierīvējiet alvā un atstājiet uz nakti. Pēc tam noskalojiet un nopulējiet ar mīkstu drānu.

• Notīriet pie alvas svečturiem pielipušu vasku, ieliekot tos ledusskapī un pēc tam uzmanīgi atlobot vasku. Ja daļa vaska paliek pielipusi, izkausējiet to ar fēnu karstākajā režīmā un uzmanīgi noslaukiet pārpalikumus.

• Spožumu alvai piešķirs norīvēšana ar pastu, kas pagatavota no aukstiem kamīna vai bārbekjū pelniem, kas sajaukti ar nelielu daudzumu ūdens.

Pagatavojiet šķidrumu sudraba tīrīšanai
Pirmkārt, līdz pusei piepildiet izlietni ar siltu ūdeni.

Otrkārt, ieklājiet izlietnē gabalu alumīnija folijas kopā ar 2 ēdamkarotēm sāls un 3 ēdamkarotēm sodas bikarbonāta.

Treškārt, iemērciet šķīdumā sudraba priekšmetus. Lielākā daļa nosūbējuma vienkārši pazudīs, bet dažus traipus var nākties pamērcēt aptuveni 5 minūtes.

Ceturtkārt, ja traipi palikuši, izņemiet sudrabu no šķīduma, notīriet ar ziepēm un audumu, pēc tam iemērciet vēlreiz.

Piektkārt, izņemiet sudrabu un slaukiet ar mīkstu drānu, kamēr mirdzošs.

Leave a Comment