“Stress ir neciešams”; Izvēlies vienu no attēliem un uzzini, kā pārvarēt stresa periodus

Mandala Nr. 2: Laika pavadīšana dabā

Kā cilvēki mēs esam cieši saistīti ar apkārtējo dabas pasauli. No gaisa, ko mēs elpojam, līdz pārtikai, ko ēdam, mūsu dzīve ir nesaraujami saistīta ar zemes ciklu bēgumiem un bēgumiem.

Un tomēr mūsdienu pasaulē, kurā valda betona džungļi un digitālā izklaide, ir viegli pazaudēt šo saikni.

Mēs pavadām tik daudz laika iekštelpās un tiešsaistē, ka aizmirstam vienkāršos priekus, ko sniedz ārā, ko ieskauj dabas skaistums un varenība.

Pētījumi liecina, ka laika pavadīšana dabā var būtiski ietekmēt mūsu garīgo un emocionālo veselību.

Skati, skaņas un smaržas, atrodoties ārpus telpām, var palīdzēt mums justies piezemētākiem, koncentrētākiem un mierīgākiem.

Ir zināms, ka dabiskās gaismas iedarbība uzlabo garastāvokli un labklājību.

Taču papildus šiem taustāmajiem ieguvumiem laika pavadīšana dabā ļauj mums sazināties arī ar kaut ko lielāku par sevi.

Ienirstot dabas pasaules skaistumā un sarežģītībā, mums tiek atgādināts par mūsu vietu Visumā un mūsu pienākumu aizsargāt un godāt Zemi.

Neatkarīgi no tā, vai dodaties pārgājienā pa mežu, peldaties ezerā vai upē vai vienkārši sēžat parkā un vērojat, kā mākoņi iet garām, laika pavadīšana dabā var būt spēcīgs līdzeklis pret stresu un nemieru.

Mandala Nr. 1: Radošums

Mākslinieciskā izteiksme jau sen ir atzīta par spēcīgu dziedināšanas un sevis izzināšanas līdzekli.

Neatkarīgi no tā, vai tā ir rakstīšana, gleznošana, mūzika vai kustība, iesaistīšanās radošās darbībās var sniegt unikālu izeju emocijām, domām un pieredzei, ko citādi būtu grūti izteikt.

Pētījumi ir parādījuši, ka iesaistīšanās radošās aktivitātēs var sniegt daudzus ieguvumus garīgajai un emocionālajai veselībai.

Pirmkārt, tas var mums palīdzēt drošā un atbalstošā veidā tikt galā ar grūtām emocijām un pieredzi.

Kad mēs radām, mums tiek dota telpa izpētīt savu iekšējo pasauli un iemiesot savas domas un jūtas, kas var būt neticami katarsiskas.

Papildus šai emocionālajai atbrīvošanai, iesaistīšanās radošās aktivitātēs var arī palīdzēt mums attīstīt apzinātības un klātbūtnes sajūtu.

Lasi vēl: “Pilnmēness 2023. gada jūnijā”: 3 zodiaka zīmes sāk laimīgu jaunu dzīves posmu

Kad mēs pilnībā iegremdējamies kādā projektā vai aktivitātē, kas mums patīk, mēs varam nonākt plūsmas stāvoklī, kas var būt dziļi barojošs un atjaunojošs.

Neatkarīgi no tā, vai esat pieredzējis mākslinieks vai tikai sāciet izpētīt savu radošo pusi, ir neskaitāmi veidi, kā izteikt sevi un izmantot mākslas pārveidojošo spēku.

Leave a Comment