Šodien valdība sapulcēsies uz ārkārtas sēdi, lai apspriestu finansiālu atbalstu piešķiršanu šai cilvēku grupai

Valdība piektdien, 29.aprīlī, plkst.12 pulcēsies uz ārkārtas sēdi, lai lemtu par atbalsta sniegšanas Ukrainas bēgļiem pasākumu plānu.

Valdība jau otrdien bija plānojusi lemt par plāna pieņemšanu, taču jautājuma skatīšana atlikta Finanšu ministrijas (FM) iebildumu dēļ. Iekšlietu ministre Marija Golubeva (AP) skaidroja, ka par plāna projektu bijuši tehniski iebildumi.

Sagatavotais valdības lēmuma projekts paredz, ka pieņemt zināšanai, ka papildu finansējuma avots pasākumu plāna īstenošanai ir valsts budžeta līdzekļi neparedzētiem gadījumiem. Tāpat valdība plāno pieņemt zināšanai, ka indikatīvi pasākumu plāna īstenošanai papildu finansējums nepārsniegtu 116,3 miljonus eiro.

Ministrijām, kuras iesaistītas pasākumu plāna īstenošanā, būs jāiesniedz valdībā rīkojums projektu par finanšu līdzekļu piešķiršanu atbilstoši faktiski nepieciešamajiem izdevumiem. Pašvaldību institūcijām pasākumu plāna īstenošanai nepieciešamos līdzekļus pieprasīs atbilstoši Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likuma noteiktajām prasībām.

Valdībai pieņemot jauno plānu, spēku zaudēs 28.februārī pieņemtais pasākumu plāns personu no Ukrainas masveida ierašanās gadījumā Latvijā, raksta nra.lv.

Lasi vēl: Šonakt Latvijā dažviet gaidāms kas pavisam netipisks! Oho!

Plāns paredz daudzus nepieciešamos atbalsta pasākumus ukraiņu bēgļiem. Viens no pasākumiem paredz izmitināšanas vietas nodrošināšanu personām, kurām tas ir nepieciešams, līdz 90 dienām. Tāpat pastāv iespēja novirzīt personas brīvprātīgi uzņemošajās mājsaimniecībās, tostarp, izmaksājot atlīdzību mājsaimniecībām 100 eiro par pirmo personu un 50 eiro par katru nākamo personu, kopā ne vairāk kā 300 eiro mēnesī par mājokli.

Cits pasākums paredz slēgt īres līgumus ar privātpersonām par dzīvojamo telpu nodošanu lietošanā Ukrainas civiliedzīvotājiem. Šādos līgumos iekļautu īres maksu, kas nepārsniedz 400 eiro mēnesī par mājokli un neparedzētu atlīdzināt komunālos maksājumus.

Attiecībā uz izmitināšanu plāns paredz arī novirzīt personas izmitināšanu pašvaldības rīcībā esošās izmitināšanas vietās vai tūristu mītnēs un segt izmitināšanas izmaksas, kas nepārsniegtu 15 eiro personai par diennakti.

Plāns arī paredz ēdināšanas vai pārtikas produktu nodrošināšanu līdz 30 dienām. Ēdināšanas vai produktu izmaksas nepārsniegtu desmit eiro personai dienā, izņemot izmaksas personām, kas izmitinātas brīvprātīgi uzņemošajās mājsaimniecībās.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

COMMENTS

Leave a Comment