“Šodien saņemta jauna informācija, un tā ir biedējoša”: sinoptiķi stāsta, kam gatavoties no 17. jūnija

Nākamajās diennaktīs prognozēti mainīgi mākoņu apstākļi, dažviet ar īslaicīgiem lietus periodiem. Dominēs lēns līdz mērens rietumu vējš.

Naktīs gaisa temperatūra sagaidāma līdz +8 līdz +15 grādiem, bet naktī uz piektdienu un sestdienu termometra stabiņš vietām varētu noslīdēt līdz pat +5 līdz +7 grādiem. Dienas laikā maksimālā gaisa temperatūra lielākoties būs no +16 līdz +21 grādam.

Noskaidro savas zināšanas par latviešu vecvārdiem!

Izpildi šo ātro testu un noskaidro kā tu pārzini latviešu vecvārdus! 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

Your score is

The average score is 53%

0%

Nākamajā darba nedēļā laikapstākļi saglabāsies līdzīgi – mākoņu daudzums būs mainīgs, ar iespējamu īslaicīgu lietu periodiem.

Kopumā nokrišņu daudzums būs neliels, tādēļ sausums turpināsies plašākās Latvijas teritorijās, un ug***ība mežos saglabāsies augsta. Nakts laikā temperatūra saglabāsies zem +10 grādiem, bet dienas laikā maksimālā gaisa temperatūra prognozējama ap +18 līdz +22 grādiem.

Pašreizējā “Global Forecast System” prognoze liecina, ka pēc 20. jūnija Latvijā var atgriezties karstums, un gaisa temperatūra varētu pārsniegt +30 grādu robežu.

Kopā ar karstumu ir iespējama arī spēcīga pērkona negaisa, kas potenciāli var būt postošs. Šāda prognoze rada bažas par intensīvu karstuma vilni, kas varētu būt ievērojami ietekmējoša ikdienas dzīvē un palielināt ug***ēku risku.

Nedēļas otrajā pusē galvenokārt laika apstākļus ietekmēs cikloni, kas nesīs vēsāku gaisa masu Latvijas virzienā.

Naktīs temperatūra pazemināsies līdz +8 līdz +13 grādiem, bet dienas laikā maksimālā temperatūra diennakts gaišajās stundās būs no +20 līdz +23 grādiem.

Tomēr jāņem vērā, ka stiprāks vējš varētu radīt sajūtu, ka temperatūra ir vēl nedaudz zemāka. Turklāt dažviet ir prognozētas stiprākas lietusgāzes un pērkona negaisi, kas varētu vēl vairāk ietekmēt komforta līmeni.

Trešdienas pēcpusdienā un vakarā centrālajā un austrumu Latvijas daļā var rasties īslaicīga lietus, kam var pavilkt līdzi lielākus gubu mākoņus. Vispārēji diena būs pārsvarā saulaina ar lēnu vēju, bet Kurzemē gaidāms arī mērens dienvidrietumu vējš.

Rīgā paredzams neliels mākoņu daudzums bez nokrišņiem. Ar lēnu vēju temperatūra sasniegs +24 līdz +25 grādus. Sinoptiķi brīdina, ka dažās Latvijas vietās joprojām ir augsta u****ba mežos.

Leave a Comment