Šodien izskanējusi ziņa, ka Mi**s viens no pasaules bagātākajiem cilvēkiem – zināms arī Nā*es iemesls

BILD ziņo, ka harizmātiskais austrietis bija slims ar vēzi un pēdējo mēnešu laikā bija daudz zaudējis svaru. Viņa ģimene un tuvākie līdzstrādnieki par viņu zināja, taču Matešics nevēlējās, lai sabiedrība uzzinātu par viņa stāvokli.

Tagad viņš ir zaudējusi cīņu pret baiso slimību.

 

Mainīja pasauli

Viņš mainīja pasauli ar savām Red Bull bundžām (2021. gadā visā pasaulē tika pārdoti 9,804 miljardi no tām) un dzirkstošajām, netradicionālajām reklāmas kampaņām. 1984. gadā biznesa absolvents Mateschitz nodibināja Red Bull GmbH kopā ar uzņēmēju ģimeni no Taizemes.

Mateschitz lika mainīt enerģijas dzēriena recepti, izgudroja mārketinga koncepciju, Red Bull tika laists tirgū 1987. gadā – un drīz kļuva par pasaules enerģijas dzērienu tirgus līderi. Red Bull jau sen tiek uzskatīts par vērtīgāko zīmolu Austrijā.

Matešics bija veiksmīgs, netradicionāls uzņēmējs

Matešics ienīda kaklasaites, vienmēr valkāja tikai džinsus un ienīda hierarhijas. Viņam piederēja villa Zalcburgā, lauku īpašums Maria Alm am Steinernen Meer, meža īpašums Štīrijā un privātā Lauclas sala Fidži Klusā okeāna dienvidos; 1416 hektārus plašo salu un luksusa kūrortu Komo viņš nopirka 2013. gadā no izdevēja Malkolma Forbesa mantiniekiem.

Lasi arī: Šo daiļo dāmu vārdi simbolizē spēku un neatlaidību; vai arī tavs vārdiņš ir šajā sarakstā?

Paralēli savai enerģijas dzērienu impērijai Matešics izveidoja savu mediju impēriju Red Bull Media House (ieskaitot Servus TV, Red Bull TV, žurnālu Bergwelten, žurnālus, grāmatas, Red Bull Records).

Vienā no savām retajām intervijām viņš reiz teica: “Nauda man nekad nav bijusi dzinējspēks. Tas vienmēr bija pēdējā vietā motivējošo lietu sarakstā. Man dzinējspēks vienmēr ir bijis brīvība un neatkarība un prieks manos projektos. Prieks ir pamatprasība visam, ko darāt.”

Leave a Comment