Sliktāku par šo desu tiešām neatradīsi, tādēļ pirms ēd labāk pārliecinies ko tu pērc, jo beigās var sanākt šādi

Aknu un asins desa

Šajās ir viss tas pats, kas tika teikts par vārītu desu un šķiņķi. Tikai aknu desa ir izgatavota nevis no gaļas, bet no dzīvnieka iekšējiem orgāniem. Reiz to sauca par aknu desām, jo ​​šī produkta pamatā bija tikai aknas. Šodien veikalos var atrast arī svaigas aknas.

Aknu desu ražošanai tiek izmantotas nieres un mezenterija – pirmās kategorijas subprodukti vai otrās kategorijas sirds, kuņģa, tesmeņa, – subprodukti. Asins desas pildījums ir skaidri redzams no nosaukuma. Ideālā gadījumā tām vajadzētu būt labi attīrītām asinīm no veseliem dzīvniekiem. Visiem šiem desu veidiem ir īsākais glabāšanas laiks. Tiesa, ražotāji bieži mēģina to mākslīgi pagarināt, pildot šīs desas ar visu veidu konservantiem.

Nesenās Roskachestvo pārbaudes ir parādījušas, ka daudzu veidu desas tiek ražotas, pārkāpjot GOST: piemēram, tajās gaļas bija pat mazāk nekā minimāli pieļaujamā norma. Kas attiecas tieši uz aknu un asins desām, to pildījumā bija skrimšļi, cīpslas un citas neēdamas dzīvnieka ķermeņa daļas. Bet pat tad, ja abi desu veidi atbilst visiem pieņemtajiem standartiem, ir liels saraksts ar slimībām, kurās šāda veida desu lietošana ir stingri aizliegta. Tie ietver, piemēram, sirds, aknu, nieru, žults ceļu un citas slimības.

Žāvēta desa

Starp sarkanajām gaļas desām tā ir visnekaitīgākā. Tās ražošana ietver tikai nepārtrauktu žāvēšanas procesu. Šim produktam izmanto tikai augstākās pakāpes liellopu, cūkgaļas, jēra un bieži zirga gaļu. Tāpēc par cenu šādi produkti ir vieni no dārgākajiem. Viss, kas ir lēts no šīm desām jau ir viltojums, kas saistīts ar zemas kvalitātes gaļas lietošanu un, iespējams, ar tehnoloģiju pārkāpumiem.

Lasi vēl: Psihologs izskaitļo ko nozīmē ja cilvēks ļoti mīl kaķus. Psihologi apgalvo, ka tas ir nopietns iemesls aizdomāties

Žāvēta desa ir ļoti noderīga, jo termiskās apstrādes trūkuma dēļ tā saglabā visas derīgās vielas, kas atrodas gaļā. Tās lielākais trūkums ir sāls, bez kura šāda desa ātri pasliktinās. Pareizi sagatavojot un ievērojot uzglabāšanas temperatūru, sausā veidā sacietēta desa var stāvēt līdz deviņiem mēnešiem.

Putnu desām nav visu trūkumu, kas raksturīgi sarkanajiem gaļas produktiem. Bet vistas desā vai tītara izstrādājumā nav mazāk sāls un kaitīgu piedevu, kas tos padara garšīgus, skaistus pēc izskata, bet ne vienmēr ir veselīgi. Pirms ēdiet, pārliecinieties kāda gaļa ir sastāvā!

Avots: news

Leave a Comment