Slavenību fotogrāfa Artūra Kondrāta 3 padomi, kā uzņemt 10 tūkstošus vērtu foto

Latvijā pazīstamais fotogrāfs Artūrs Kondrāts, kas ar fotografēšanu profesionāli nodarbojas jau vairāk kā desmit gadus un ir kļuvis par Huawei fotokonkursa Next Image Awards vēstnesi, dalās padomos, kā no fotogrāfijas entuziasta pārtapt par īstu profesionāli. Fotogrāfs atklāj, kā uzņemt tādus attēlus, kas pievērš uzmanību un var kļūt par 10 tūkstošus eiro vērtiem Huawei rīkotajā konkursā.

Pieņēmums par to, ka jābūt talantam, lai fotografētu, ir aplams, atzīst Artūrs Kondrāts. “Fotografēšana ir 95% smags darbs un nemitīga mācīšanās, un tikai 5% – talants. Tādēļ cilvēkam, kura aizraušanās ir fotogrāfija un kuram ir vēlme to attīstīt, nemitīgi ir jāfotografē, jāpraktizējas un jāsaprot, kāda pieeja pašam ir atbilstošāka un kāda – nē. Tas arī būs vislabākais ceļš kā attīstīties un augt,” stāsta fotogrāfs.

Iedvesmoties no apkārtnes

Fotogrāfs stāsta, ka ikdienā iedvesmu var gūt no cilvēkiem, no jaunām vietām, kur nekad nav būts, arī ceļojumi paplašina redzesloku. Tāpat to var smelties, vērojot citas mākslas formas – apmeklējot izstādes vai kino. Iedvesmu palīdz rast arī citu fotogrāfu darbi. Tos īpaši vērtīgi ir aplūkot tiem, kas ar fotomākslu aizrāvušies vien nesen, jo citu autoru darbi palīdz ne vien smelties iedvesmu, bet arī mācīties fotogrāfijas kompozicionālo būtību.

“Es iedvesmu gūstu no visa, kas man ir apkārt, bieži pētu arī foto grāmatas. Tā man ir kā pārtika radošajai iedvesmai, kas rodas vairākām redzētām lietām, pieredzēm “saslēdzoties” kopā, un darba procesā atnāk iedvesma un svaigs skatījums,” stāsta fotogrāfs.

Raksta turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment