“Skumjš brīdis basketbola dzīvē”; Mūžībā devies kādreizējais (NBA) Ņujorkas “Knicks” spēlētājs

Otrdien, 80 gadu vecumā aizsaulē devās bijušais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas “Knicks” spēlētājs.

 

Viliss Rīds – ieguldījums lika Knicks izcīnīt savus vienīgos divus NBA čempionātus 1970. un 1973. gadā. Viņš arī abas reizes tika atzīts par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju vai MVP.

Viliss Rīds bija neticams komandas spēlētājs un līderis, spēlējot ar milzīgu aizrautību un apņēmību. Viņa atgriešanās 1970. gada NBA fināla 7. spēlē ir viens no ikoniskākajiem mirkļiem sportā un joprojām ir iedvesmas avots līdz pat šai dienai.

Līdzjutēji atceras Rīdu ar pārsteidzošo parādīšanos laukumā 1970. gada fināla septītajā mačā. “Knicks” kapteinis savainojuma dēļ izlaida sērijas sesto spēli pret Losandželosas “Lakers”, taču izšķirošajā cīņā devās laukumā par spīti tam, ka nepiedalījās pirmsspēles iesildīšanā. Mača sākumā viņš realizēja savus pirmos divus metienus, vēlāk pie punktiem vairs netika, taču sekmēja komandas uzvaru ar 113:99, kas “Knicks” deva pirmo titulu vēsturē.

Rīds visus desmit NBA karjeras gadus pavadīja “Knicks” rindās un septiņas reizes tika iekļauts līgas “All Star” mačos. Viņa krekls ar 19. numuru ir iemūžināts pie “Knicks” mājvietas “Madison Square Garden” griestiem.

 

Lasi vēl: Diemžēl sliktas ziņas: šīm zodiaka zīmes aprīlis solās būt smags un grūts

 

Vairāk nekā 650 aizvadītajās NBA spēlēs Rīds vidēji spēlē guva 18,7 punktus un izcīnīja 12,9 atlēkušās bumbas.

Rīda spēlētāja karjera beidzās 1974. gadā, taču viņš atrada jaunu aicinājumu kā treneris. Viņš vadīja “Knicks” 1977./1978.gadā un “Nets” 1988./1989.

Rīds tika uzņemts Basketbola slavas zālē 2006. gadā, nostiprinot viņa mantojumu kā vienu no visu laiku izcilākajiem basketbolistiem.

Leave a Comment