“Skropstas vajag, lūpas vajag, sporta zāli vajag; Vīrs obligāts!” Latviešu stiliste pasmejas par mūsdienu sievietēm

Latvijā ievērojama modes dizainere, stiliste un “Body positive” kustības pioniere, Indra Salceviča, ir izvēlējusies izteikties ar ironiju attiecībā uz mūsdienu sievietēm. Viņa izceļ dažādas sabiedrības uzspiestās normas, veidojot satīrisku attieksmi pret tiem dzīves aspektiem, kurus sabiedrība uzliek sievietēm.

“Cukurs slikts, pienu nevar! Grumbas? Pasarg, Dievs! Lūpas vajag, skropstas vajag, sporta zāli vajag, krūtis jāuzčinī, dibens jāieliek, jāmanefestē, vīrs obligāts, ēst pēc 6 nedrīkst, 10k soļi obligāti, plikākas bildes instagrammā nevar (meklējies),” tā viņa izsaka dažādus sabiedrībā valdošos stereotipus.

Salceviča ar savu asprātīgo skatu uz dzīvi aicina sabiedrību pārdomāt un neņemt tik nopietni to, kas bieži vien tiek uzspiests sievietēm, atbrīvojoties no uzspiestajām normām un veidojot savu ceļu uz patiesu pašizpausmi un pašapziņu. Viņas viedoklis aicina pievērst uzmanību un diskutēt par sabiedrības spiediena ietekmi uz sievietes dzīvi un pašapziņu.

Precēties – (vai varbūt arī ar kādu romantisku lohu), tas ir absolūti nepieciešams. Proteīns no rīta, proteīns vakarā, un, protams, nedēļas nogalē vēl fastings! Tas viss, tāpat kā bērnu dzimšanas dienas ballītes organizēšana vecākiem. Un ja nu gadījumā esmu aizmirsis kādu svarīgu lietu, droši pievienojiet komentārā! Viennozīmīgi var teikt, ka 21. gads ir izaicinājumiem pilns, un mēs esam spiesti nepārstāvēt sevi no pārāk apsargātas malas. Autentiskums ir atslēga visos dzīves aspektos!” – Indra dalās ar savu viedokli sociālajā platformā “Instagram”.

Šajā izteiksmīgajā ziņojumā Indra uzsver, ka laulība ir svarīga, neatkarīgi no tā, kāda tā varētu būt, pat ar humora piesitienu, pieminot romantisku lohu. Viņa dalās ar savu ikdienu, kurā veselīga dzīvesveida elementi, kā proteīna uzņemšana un periodiskais postens, ir pašsaprotams must-have.

Turklāt, viņa pievērš uzmanību vecāku pienākumam organizēt bērnu ballītes un aicina sekot līdzi, vai nekas nav aizmirsts, piedāvājot iespēju rakstīt komentāros. Visbeidzot, Indra atzīmē, ka 21. gads prasa izkāpt no ierastajiem ceļiem, palikt autentiskam un būt sevī īstam, neatkarīgi no apkārtējā spiediena un izaicinājumiem. Viņas ziņojums iedrošina cilvēkus apsvērt savas dzīves vērtības un pieņemt sevi tādus, kādi viņi ir.

Taču pagaidiet, jo tas bija tikai viņas iesākums, pats labākais tika atstāts uz beigām!

Lasi raksta turpinājumu nākamajā lapā

Leave a Comment