Sinoptiķi steigšus nāk klajā ar būtisku prognozi un paziņo, kad patiesībā sagaidāms siltais laiks!

Šonakt Nakts stundās prognozē minimālo gaisa temperatūru Latvijā aptuveni -2 līdz -8 grādu robežās, informē meteorologi.

Piektdien vairākos reģionos Latvijā plānots saulains laiks, un nozīmīgi nokrišņi nav prognozēti. Vēja ātrums sasniegs 1-6 metrus sekundē (Ziemeļu  vējš). Maksimālā diennakts gaisa temperatūra prognozēta starp 0 un +7 grādiem. Šī laika apstākļu prognoze rada priekšnosacījumus priecīgai un saulainai dienai, kurā varēs baudīt dabas skaistumu un āra aktivitātes, izvairoties no ievērojamām nokrišņu daudzumiem.

Nakts uz sestdienu solās piedzīvot mainīgus laika apstākļus, jo debesis daudzviet apmāksies, un prognozēta migla, sarma un neliels sniegs. Vēja ātrums būs samērā lēns, sniedzot klusumu dabas ainavā. Nakts minimālā gaisa temperatūra saglabāsies robežās no 0 līdz -7 grādiem, radot vidi ar noslēpumu un aukstuma maigo klusumu.

Piektdien dienas laikā gaidāms daļēji mākoņains laiks, ar nelieliem mākoņiem, neizraisot būtiskus nokrišņus. Vējš pieņems Z un ZR virzienus ar ātrumu no 0 līdz 5 metriem sekundē. Diennakts vidējā gaisa temperatūra mainīsies no -1 līdz +5 grādiem, sniedzot mērenu siltumu, kas tomēr saglabāsies piezemētajam auksts. Šī laika prognoze rada priekšnoteikumus dažādām laikapstākļu aktivitātēm, ieskaitot pastaigas vai citus brīvā laika pavadīšanas veidus, saglabājot sausumu un salīdzinoši maigu temperatūru.

Sestdienas nakts stundās vairākumā vietu debesis būs klātas ar mākoņiem, taču nav paredzēti būtiski nokrišņi. Vēja ātrums būs samērā lēns, radot mierīgu atmosfēru. Minimālā gaisa temperatūra naktī saglabāsies no 0 līdz -5 grādiem, radot mazu aukstuma sajūtu, bet arī veidojot noslēpumu debesu klātbūtnē.

Sestdien dienas laikā gaidāms galvenokārt mākoņains laiks, kurā var rasties nelieli nokrišņi atsevišķās vietās. Vēja ātrums saglabāsies lēns, piedāvājot mierīgu laika gaitu. Maksimālā gaisa temperatūra dienā variēs no -1 līdz +4 grādiem, sniedzot vieglu siltuma noti. Šī prognoze atklāj dinamisku laika apstākļu ainu, piedāvājot plašu iespēju dienas plānošanai un brīvā laika izklaidēm, saglabājoties salīdzinoši maigiem un stabiliem laika apstākļiem.

Leave a Comment