Sinoptiķi steigšus metas brīdināt iedzīvotājus : Jaunedēļ situācija mainīsies uz pavisam pretējo pusi…

Sinoptiķi jau ļoti steidzīgi metas brīdināt iedzīvotājus par gaidāmo laiku jaunedēļ. Jāņem vērā, ka situācija mainīsies, pie tam ļoti strauji un tas nozīmē, ka cilvēkiem tam ir jābūt gataviem. Šeit gan uzreiz jāuzdot jautājums par to, kas tad īsti mainīsies un kāpēc sinoptiķi par tik ļoti steidzami ir brdīnājuši iedzīvotājus. Izrādās, ka tam ir vairāki būtiski iemesli.

Februāra otrajā nedēļas posmā, nevis vienmērīgi, bet gan ar noteiktu periodiskumu, mūsu acis varēs atklāt saules izstarojumu, kas, šķiet, izrotā debesis. Šī apbrīnojamā dabas parādība ir sagaidāma, jo tā norāda uz to, ka debesīs valdīs mierīgs, mākoņiem bagāts laiks.

Šī informācija ir izgūta no Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) detalizētas un uzmanīgi apkopotā datu analīzes, kas ieskatīs mūs vairākās niansēs, palīdzot iepazīties ar prognozēto laika apstākļu veidošanos.

Šīs analīzes rezultātā mēs varam pieņemt, ka februāra otrajā nedēļā mūs sagaida ne tikai saulains laiks, bet arī debesis, kas plūst skaidrumu un skaistumu, piedāvājot iespēju vērot un novērtēt dabas harmoniju un mainīgumu.

Pirmdienas meteoroloģiskais scenārijs rada iespaidu, ka plašā teritorijā mākoņi izraisīs intensīvus nokrišņus, kuri lielākoties izpaudīsies sniega un slapja sniega formā. Šie atmosfēras parādības būs pavadoši arī stipri nokrišņi dažās vietās, radot neprognozējamus laika apstākļus.

Savukārt otrdien prognozes liecina, ka snigšana būs lokalizēta un skars tikai izvēlētas teritorijas, tādējādi atstājot citus reģionus gandrīz neskartus. Šādi mainīgie laika apstākļi rada plašu spektru iespēju un piedzīvojumu gan tiem, kuri baudīs sniega klātbūtni, gan tiem, kuriem būs iespēja novērot šo dabas spēli no mājām vai darba vietas.

Rietumu un ziemeļrietumu vēja plūsma, kas piekrastes apgabalos šobrīd raksturojas ar intensitāti no 15 līdz 18 metriem sekundē, prognozējama otrdienas gaitā pierims un sava impulsa zuduma rezultātā pakāpeniski novājināsies, pārkāpjot savu spēcīgo kustību.

Lasi arī: Drīzumā gaidāms naudas atbalsts šai iedzīvotāju Kategorijai: Pabalsta lielums no 200 līdz 270 Eiro

Šis vēja miera process prognozēts notikties visā valsts teritorijā, radot vidēji ātrus un stabilus vēja apstākļus. Šīs dabas izpausmes pāreja no dinamiskiem un spēcīgiem vēja brāzām uz klusāku un lēnāku režīmu ļaus iedzīvotājiem baudīt relatīvi mierīgus laika apstākļus, samazinot potenciālos vēja radītos iespējamos traucējumus un izmantojot iespēju pilnībā izbaudīt šīs dabas ritma pārmaiņas.

Tomēr situācija mainīsies ļoti strauji un sliktākais vēl esot tikai priekšā…

Lasi raksta turpinājumu nākamajā lapā

Leave a Comment