Sinoptiķi steigšus izplata paziņojumu par gaidāmo laiku Ceturtdien – Tuvojas ļoti spēcīgs negaiss

Acīmredzami ziņots, ka piektdien un sestdien var uznākt karstuma vilnis, kas būs īpaši izteikts visā Latvijā. Šis karstuma vilnis ne tikai turpinās paaugstināt temperatūru līdz +27 pēc Celsija, bet arī radīs diskomfortu.

Ņemot vērā šos apstākļus, ieteicams izvairīties no tiešiem saules stariem dienas vidū, kā arī nodrošināt pietiekamu šķidruma uzņemšanu, lai novērstu pārkaršanu un dehidratāciju.

Tomēr karstuma vilnis varēs mīties ar kārtējiem negaisiem, kas piektdienas pēcpusdienā un vakarā var parādīties daudzviet Latvijā. Prognozes liecina, ka šie negaisi būs ļoti intensīvi, nesot līdzi spēcīgas vēja brāzmas un pamatīgu lietu, kas īsā laikā var izraisīt lokālus plūdus un radīt ievērojamas neērtības.

Sestdiena solās būt ne mazāk izaicinoša. Laika prognozes norāda uz vēl lielāku negaisu biežumu un intensitāti.

Lasi arī : Diemžēl vasara vairs nebūs Tāda, kā mēs to cerējām: Sinoptiķi ir snieguši jaunāko Laika prognozi Augustam

Vēja brāzmas var sasniegt pat 22 metrus sekundē, kas var būt pietiekami spēcīgas radot plašus elektroapgādes traucējumus. Cilvēkiem ieteicams būt uzmanīgiem, it īpaši ārpus telpām, un izvairīties no uzturēšanās zem kokiem vai citām nestabilām konstrukcijām negaisu laikā.

Papildus tam, zibens aktivitāte var būt ļoti augsta, izraisot ugunsgrēkus sausās teritorijās. Tādēļ ir svarīgi ievērot piesardzību un sekot meteorologu brīdinājumiem.

Taču svētdien situācija var kļūt vēl dramatiskāka. Laika prognozes liecina, ka lielākajā daļā Latvijas teritorijas gaidāmi ļoti spēcīgi negaisi, kas atgādina par to, kas seko pēc spēcīgajām un karstajām vasaras dienām.

Šie negaisi varētu būt saistīti ar ļoti intensīvu lietu, kas īsā laikā var izraisīt plūdus un radīt ievērojamas problēmas pilsētās un laukos.

Paredzams, ka svētdienas negaisi būs ne tikai spēcīgi, bet arī ilgstoši, kas vēl vairāk palielina potenciālo postījumu risku.

Lai sagatavotos šiem laikapstākļiem, cilvēkiem ieteicams pārbaudīt un nostiprināt savas mājas un īpašumus, lai samazinātu vētru radīto postījumu risku.

Tāpat ir svarīgi plānot rezerves enerģijas avotus, piemēram, ģeneratorus, jo elektrības pārtraukumi var būt bieži.

Kopumā piektdienas, sestdienas un svētdienas laikapstākļi solās būt ārkārtīgi izaicinoši un prasīs no iedzīvotājiem pastiprinātu uzmanību un gatavību.

Ir ļoti svarīgi sekot līdzi aktuālajām laika prognozēm un brīdinājumiem, lai laikus sagatavotos un veiktu visus nepieciešamos drošības pasākumus. Drošība un veselība ir galvenās prioritātes šajos nemierīgajos laikapstākļos, tāpēc ir būtiski ievērot visus ieteikumus un būt gataviem ātri reaģēt uz mainīgajiem apstākļiem.

Leave a Comment