Sinoptiķi steigšus brīdina par gaidāmo laiku nākamnedēļ; Situācija kļūs ļoti nepatīkama

Arī otrdien sagaidāmi līdzīgi laikapstākļi kā iepriekšējā dienā, taču būs novērojama vēl lielāka gaisa temperatūras paaugstināšanās.

Naktī temperatūra būs diezgan maiga un komfortabla, ar termometra stabiņu, kas nenoslīdēs zem +13 līdz +18 grādu atzīmes.

Dienas laikā gandrīz visā valsts teritorijā gaisa temperatūra ievērojami paaugstināsies, sasniedzot +25 līdz pat +30 grādus.

Noskaidro savas zināšanas par latviešu vecvārdiem!

Izpildi šo ātro testu un noskaidro kā tu pārzini latviešu vecvārdus! 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

Your score is

The average score is 53%

0%

Šādi laikapstākļi radīs patīkamu vasaras noskaņu, ļaujot pilnvērtīgi izbaudīt saulainās dienas un silto laiku.

Arvien augošā temperatūra varētu radīt vēlmi pēc atvēsināšanās, tāpēc daudzi iedzīvotāji, iespējams, meklēs atpūtu pie ūdenskrātuvēm, ezeriem vai jūras.

Turklāt šādos apstākļos ir svarīgi atcerēties par atbilstošu aizsardzību pret saules stariem, izmantojot saules aizsargkrēmus un dzerot pietiekami daudz ūdens, lai novērstu dehidratāciju.

Prognozes liecina, ka šis siltuma vilnis varētu saglabāties vairākas dienas, tāpēc ieteicams plānot āra aktivitātes, izmantojot šo saulaino un siltu periodu, taču vienlaikus būt uzmanīgiem un rūpēties par savu veselību un labsajūtu.

Nakts uz trešdienu būs īpaši silta, jo minimālā gaisa temperatūra visā valstī būs robežās no +18 līdz +21 grādam.

Šāda temperatūra nozīmē, ka daudzviet Latvijā būs tropiskā nakts, kā norāda sinoptiķi. Šī būs viena no retajām naktīm, kad termometra stabiņš nenoslīdēs zemāk par +18 grādiem, nodrošinot siltu un komfortablu nakti.

Tomēr trešdienas nakts otrajā pusē laika apstākļi sāks mainīties. No rietumiem Latviju sasniegs nokrišņu zona, kas atnesīs lietu lielākajā daļā valsts teritorijas. Lietus varētu būt intensīvs un plaši izplatīts, tāpēc iedzīvotājiem ieteicams sagatavoties iespējamām izmaiņām, piemēram, ņemt līdzi lietussargus vai lietus mēteļus.

Trešdienas diena būs silta, un gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +20…+26 grādiem. Lai gan nokrišņi varētu radīt nelielu atvēsinājumu, kopējā temperatūra joprojām būs patīkami augsta, nodrošinot siltu dienu ar mainīgiem mākoņiem un iespējamu saules parādīšanos starp lietus periodiem.

Nedēļas otrajā pusē laika apstākļi būtiski nemainīsies. Mākoņi turpinās klāt debesis, un vietām iespējams neliels lietus, taču kopumā laikapstākļi saglabāsies salīdzinoši mierīgi. Gaisa temperatūra dienas laikā joprojām būs virs +20 grādiem lielākajā valsts daļā, nodrošinot siltu un komfortablu vidi ikdienas gaitām un aktivitātēm.

Leave a Comment