Sinoptiķi Šodien paziņojuši, kad Latvijā beidzot iespējami pirmie +30 grādi

Kad sasniedzam lapu mēneša vidu un ābeļziedēšanas laiku, mēs parasti varam sagaidīt patīkamu un saulainu laiku, kas bieži vien izjūtams kā īsta vasara. Diennakts laikā temperatūra varētu pacelties līdz pat plus 20 vai pat plus 25 grādiem Celsija.

Lai gan nokrišņi šajā periodā būtu īslaicīgi, pērkona negaisi var pavadoši stiprs un brāzmains lietus, kurš var pastiprināties arī vietējiem spēcīgu vēju vai pat zibeņošanu mākoņos. Šis periods ir īpaši iepriecinošs dārza mīļotājiem un dabas baudītājiem, kad apkārtējā vide iemirdz no svaigiem ziediem un ziedošajiem kokiem, un gaisma un siltums valda kā patiess vasaras priekšvēstnesis.

Noskaidro savas zināšanas par latviešu vecvārdiem!

Izpildi šo ātro testu un noskaidro kā tu pārzini latviešu vecvārdus! 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

Your score is

The average score is 53%

0%

Kad sasniedzam maija otro pusīti, siltie un patīkamie laikapstākļi turpināsies. Diennakts gaitā redzēsim gan saulainas dienas, kas rotēs ar mīkstām mākoņainām, radot dažādas dabas gleznas un atmosfēras. Pirms Urbāna (25. maijs) mums jāsagatavojas patiešām karstam periodam, kad dienas laikā termometri varētu piecelties pat līdz plus 27 vai pat plus 30 grādiem Celsija.

Naktīs, lai gan siltums nedaudz samazināsies, tomēr temperatūra nenoslīdēs zemāk par plus 17 grādiem. Šis laika periods ir ideāls lai baudītu siltās dienas, iegremdējoties dabas skaistumā vai baudot atpūtu ārā.

Maija turpinājumā mēs sagaidām, ka nokrišņi paliek īslaicīgi, taču tie var būt diezgan intensīvi, īpaši pārvēršoties par stiprām pērkona lietusgāzēm, kas laika mērā var pavadoši sakrist arī ar  krusu. Šis laika posms var piedāvāt gan spilgtas saulainas dienas, gan brīžiem intensīvu un dramatisku nokrišņu spēli, atstājot savdabīgu pēcgaršu dabas skatījumā.

Vēlāk, aptuveni ap Pahomu (28. maijs) un mēneša beigās, mēs gaidām pārsvarā sausu laiku, kurā temperatūra svārstīsies robežās no plus 15 līdz plus 20 grādiem Celsija. Šajā periodā varētu novērot stabilu laika situāciju, kas ļaus cilvēkiem izbaudīt siltumu un iespēju baudīt dabas skaistumu.

Skatoties tālāk uz priekšu kalendārā, mēs redzam, ka vasaras pirmais mēnesis jūnijs prognozējas būt siltam un galvenokārt sausam. Šīs vēsturiskās notikumu izpratnes palīdz mums plānot nākotni un sagatavoties tam, ko nesīs līdzi nākamais mēnesis.

Leave a Comment