Sinoptiķi pamatīgi nobažījušies par vēl gaidāmo – Kad vētra vispārs sāks norimt?

Maksimālā gaisa temperatūra aptuveni +20 grādi.

Šodien Rīgā iedzīvotājiem jāgatavojas vētrainiem un lietainiem laikapstākļiem. Sinoptiķi brīdina, ka brīžiem iespējams ļoti stiprs lietus, kas var izraisīt īslaicīgus plūdus un apgrūtināt pārvietošanos pa pilsētu.

Pa dienu vēl  ziemeļu un ziemeļrietumu vējš brāzmās sasniegs 28 metrus sekundē, radot bīstamus apstākļus īpaši piekrastes rajonos un augstākās vietās. Dienas gaitā vējš pamazām mazināsies, tomēr tas joprojām saglabāsies spēcīgs.

Laikapstākļus šobrīd nosaka spēcīgs ciklons, kura centrs atrodas Baltkrievijas ziemeļos.

Ciklona ietekme ir jūtama visā Latvijā, radot spēcīgu vēju un nokrišņus. Atmosfēras spiediens jūras līmenī Latvijā svārstās no 991 hektopaskāla Latgales dienvidos līdz 1008 hektopaskāliem Kurzemes rietumos, norādot uz būtiskām laikapstākļu atšķirībām dažādos reģionos.

Maksimālā gaisa temperatūra Rīgā sasniegs aptuveni +20 grādus, kas ir relatīvi silts salīdzinājumā ar vēja radīto vēsumu. Iedzīvotājiem ieteicams sagatavoties slapjam un vētrainam laikam, izvēloties atbilstošu apģērbu un plānojot savus pārvietošanās maršrutus, lai izvairītos no potenciāli bīstamām situācijām.

Autovadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem uz ceļiem, jo stiprais vējš un lietus var radīt sliktus braukšanas apstākļus, samazinot redzamību un palielinot akvaplanēšanas risku. Tāpat arī gājējiem un riteņbraucējiem ieteicams būt piesardzīgiem, lai izvairītos no ievainojumiem.

Spēcīgā ciklona ietekme, kas šobrīd pārņem Baltijas reģionu, atgādina par dabas spēku un nepieciešamību būt gataviem dažādiem laikapstākļu izaicinājumiem.

Lai gan šī diena solās būt sarežģīta, sinoptiķi cer, ka tuvākajās dienās laika apstākļi uzlabosies, ļaujot iedzīvotājiem atgūties no vētras radītajiem traucējumiem.

Ziņots, ka vētra var būt līdz pat 23:00 vakarā, tāpēc visiem jābūt modriem un nevajadzētu bez iemesla iet āra, jo joprojām var būt bīstamas situācijas! Lūdzu padalieties tālāk ar šo rakstu, lai cilvēki to uzzina!

Leave a Comment