Sinoptiķi krasi mainīja prognozi 23. un 24. septembrim; un tā ir biedējoša

Daudzu Eiropas reģionu, tostarp arī Latvijas iedzīvotājus šajā nedēļas nogalē, 23. un 24. septembrī, sagaida radikālas laikapstākļu izmaiņas. Kā skaidroja sinoptiķi, klimata situācija būs traka.

Pēc meteorologu domām, nedēļas nogalē laiks burtiski sāks trakot. Piemēram, Sibīrijā silto un komfortablu laiku nomainīs spēcīgs atdzišanas vilnis. Ziemeļu pusē gaisa temperatūra pazemināsies no +21 grāda līdz +8 grādiem. Naktī termometra stabiņi noslīdēs līdz +1 grādam. Šo laikapstākļu situāciju pavadīs stiprs lietus un vējš.

 

Aukstums ies arī uz Urāliem, taču tā būs īslaicīga. Sestdien gaisa temperatūra pazemināsies līdz +15 grādiem dienā un +5 grādiem naktī. Taču jau pirmdien, 25. septembrī, termometra stabiņš atkal nostiprināsies ap +25 grādiem.

 

Lasi vēl: Apokalipse tiek atlikta, bet vēl par agru priecāties. Kurā gadā mums to vajadzētu sagaidīt? Gaidāms kas briesmīgs

 

Valsts Eiropas daļā šajā nedēļas nogalē tiks pārspēti jauni temperatūras rekordi. Vasara nesteidzas atstāt centrālos reģionus. Piemēram, dienvidu daļā 23. un 24. septembrī gaiss iesils līdz +26 grādiem ēnā un līdz +30 grādiem saulē, kas ir ārkārtīgi netipiski rudenim.

Leave a Comment