Sinoptiķi ceļ Trauksmi par Šodien gaidāmu vētru ar lielu krusu un pamatīgu pērkona negaisu

Šodien dienas lielāko daļu vējš būs mierīgs un lēns, radot patīkamu atmosfēru un iespēju baudīt vasarīgo laiku. Ar sauli spīdot debesīs, gaisa temperatūra prognozējas pieaugoša, sasniedzot atpūtas zonas +23 līdz +28 grādus. Šie siltie skaitļi mudina cilvēkus izbaudīt āra aktivitātes un atpūtu dabā, baudot saulaino dienu.

Tomēr, jāņem vērā, ka Kurzemes rietumkrastā, kur vējš pūš no jūras virziena, gaidāma nedaudz vēsāka gaisa temperatūra, aptuveni +18 grādi. Šādi apstākļi, lai gan atšķirīgi no pārējās valsts, tomēr var piedāvāt savu īpašo burvību, radot jauku kontrastu un iespēju baudīt jūras tuvumu pat siltajā dienā.

Vai tu zini, ko latviešu valodā nozīmē šie vienkāršie vārdi?

Izpildi šo testu un pārbaudi, vai tu zini, ko latviešu valodā nozīmē šie vienkāršie vārdi!

1 / 2

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vārds?

2 / 2

Vai tu zini ko latviešu valodā nozīmē šis vārds?

Your score is

The average score is 77%

0%

Šodien Rīgā un tās apkārtnē gaidāms dažādu laika apstākļu sajaukums, kas piešķirs dienai neparedzamu un interesantu raksturu. Sinoptiķi paredz īslaicīgu lietu, kura var pavadoši pavēstīt par iespējamu pērkona negaisu. Vēja straumes būs lēnas, taču lietus un negaisa mākoņi radīs brāzmainu vēju, kas var dot kādu nelielu vētras sajūtu. Maksimālā gaisa temperatūra tiek prognozēta līdz +27 grādiem, kas kopā ar citiem laika apstākļiem radīs mīkstu un vasarīgu atmosfēru, lai gan arī ar nelielu niansiņu risku.

Tomēr, ne tikai Rīgā, bet visā Latvijā spēkā ir sinoptiķu izplatītais dzeltenās pakāpes brīdinājums par stipru karstumu un augstu ugunsbīstamību mežos. Tas liecina par iespējamām negatīvām sekām, ko var radīt ilgstošs un intensīvs saulainais laiks, tāpēc ir svarīgi būt uzmanīgiem un ievērot drošības noteikumus, lai izvairītos no iespējamām nelaimes gadījumiem un dabas katastrofām.

Turklāt, ir vērts ņemt vērā ūdens temperatūras, kas var ietekmēt atpūtas plānus. Lielākajā daļā upju un ezeru Latvijā ūdens temperatūra svārstās no +18 līdz +24 grādiem, kas piedāvā patīkamu un atsvaidzinošu vidi peldēšanai un citām ūdens aktivitātēm. Tomēr jūrā joprojām saglabājas vēsāks ūdens, un daudzviet Rīgas līča piekrastē ūdens temperatūra var būt tikai +5 līdz +10 grādi

Šodienas meteoroloģiskā situācija ir daudzveidīga un interesanta, jo atmosfēras spiediens ir pazeminājies līdz 1014-1018 hektopaskāliem jūras līmenī. Šis spiediena mainījums rada aizraujošus laika apstākļus un iespēju izbaudīt dažādus laika veidus visā valstī.

Otrdien LVĢMC novērojumu tīklā tika reģistrētas plašas gaisa temperatūras svārstības, kas sniedz priekšstatu par dienas termometru svārstībām. Piemēram, no +22,2 grādiem Kolkā līdz +26,5 grādiem Mērsragā un pat līdz +29,3 grādiem Rīgā un +30,1 grādam Ventspilī. Šie dažādie skaitļi liecina par dažādiem klimatiskajiem apstākļiem, kas raksturo valsts teritoriju un piedāvā iespēju baudīt dažādus laika aspektus atkarībā no atrašanās vietas.

Turklāt, ir vērts ņemt vērā arī Eiropas gaisa temperatūras rekordus, kas sniedz ieskatu par laika fenomeniem citās valstīs. Piemēram, 28. maijā Spānijā tika sasniegta augstākā gaisa temperatūra +36 grādi, atspoguļojot intensīvu svelmi saulainajā un karstajā laikā. Savukārt, naktī uz trešdienu, zemākā gaisa temperatūra bija novērojama Alpu kalnos un Krievijas Eiropas daļas ziemeļaustrumos, kur tika reģistrēti -6..-7 grādi, atgādinot par atšķirībām un kontrastiem dažādu reģionu klimatiskajos apstākļos.

Leave a Comment