Sieviete steidzami brīdina citus : Mamma saņēmusi biedējošu īsziņu no savas meitas

Viss uzsvars iet uz to, ka negadījumā  meita esot bijusi reibumā. Vienīgais glābiņš, ko ģimene varētu darīt, ir ātri pārskaitīt naudu, lai palīdzētu “cietušajam”. Šādi stāsti liecina par maldinošiem tekstiem, kurus tiek izmantots emocionālu šoku izraisīšanai, lai cilvēki rīkotos impulsīvi un veiktu naudas pārskaitījumus, neņemot vērā iespējamos krāpšanas scenārijus.

Šie notikumi uzsver nepieciešamību būt uzmanīgiem un kritiskiem, izvērtējot saņemtās informācijas ticamību un neļaujoties Krā***ku manipulācijām. Mana māte saņēma ziņu, kuras saturs ir redzams attēlā, un sūtītājs norādīja tālruņa numuru 26 746 089.

Protams, šī ziņa radīja lielu satraukumu gan maniem vecākiem, gan omītei. Es izjūtu pateicību par to, ka viņi galu galā saprata nepieciešamību mēģināt sazināties ar mani, izmantojot citu tālruni. Tomēr rada bažas tas, ka viņi uzsāka saraksti un nesaglabāja aizdomas jau no paša sākuma. Saskaņā ar mātes teikto, viņai parādījās informācija, ka mans tālruņa numurs ir bloķēts, un no viņas pašas tālruņa bija neiespējami veikt mani sazvanīt.

Šādi notikumi izceļas ar nepieņemamu veidu, kā tiek izmantota tehnoloģija, lai ieviestu cilvēkus kļūdainās situācijās un radītu nemieru. Visbeidzot, šie notikumi liecina par nepieciešamību uzlabot informētību un uzmanību attiecībā uz elektroniskajiem saziņas līdzekļiem un to iespējamajiem riskiem.

Ir ļoti būtiski pievērst uzmanību tam, ka Krā***ki, ar kuriem esam saskārušies sarakstē, izceļas ar to, ka uzstāda noteikumu – palīdzība klātienē nav iespējama, vienīgais derīgais risinājums ir veikt naudas pārskaitījumu. Diemžēl šis nav pirmais gadījums, kad kāds no mūsu draugu vai ģimenes locekļiem sastopas ar krāpniecību. Šī ir tikai vēl viena nelaime, un vairāk nekā iepriekš Krā***ki izmanto savu slīpētību, palielinot krāpniecības mēģinājumu skaitu.

Es jūtos ne tikai sašutusi, bet arī vīlusies par šo nepatīkamo notikumu attīstību. Ir būtiski izprast, ka šāda veida krāpniecība ir ārkārtīgi viltus un izmanto arvien jaunākas un sarežģītākas metodes. Šādās situācijās ir svarīgi dalīties ar pieredzi, izglītot un brīdināt citus cilvēkus par šiem apdraudējumiem. Esmu pārliecināta, ka, izklāstot savas pieredzes un runājot par šādām krāpniecības shēmām, mēs visi kopīgi varēsim stiprināt informētību un novērst šādus nelikumīgus uzbrukumus.

Ir īpaši biedējoši iedomāties, ka, atbildot uz šādu zvanu, varētu dzirdēt mākslīgā intelekta radītu balsi, kas piedodas kā dzīvā persona. Tāpēc ir svarīgi izglītot savus radiniekus un draugus, lai viņi būtu piesardzīgi un atpazītu šos apkaunojošos krāpniecības mēģinājumus. Ieteicams izdomāt savu īpašo drošības jautājumu vai koda frāzi , kas var palīdzēt ātri atklāt, vai cilvēks sazinās ar patiesu personu vai Krā***ku. Būsim uzmanīgi un rīkosimies kopā, lai mazinātu šādu incidentu risku!

Leave a Comment