Sieviete grūtniecības laikā vēlreiz palika stāvoklī. Brīnums, kuram grūti noticēt!

Neparasts stāsts notika Lielbritānijā. 39 gadus vecā Rebeka Robertsa laida pasaulē dvīņus – meitenīti un puisīti. Bet medmāsiņas noskaidroja, ka brālis un māsa ir ieņemti dažādos laikos.

Rebeka zināja, ka viņa iznēsā dvīņus. Sieviete sekoja līdzi savai veselībai un regulāri apmeklēja ginekologu. Pirmajā ultrasonogrāfijā speciālists dzemdē konstatēja tikai vienu augli, bet vēlāk tika pamanīts otrs.

Tas notiek, ja ultraskaņas izmeklēšana tiek veikta agrīnā stadijā. Bet Rebekas gadījumā iemesls bija cits.

Dvīņi piedzima 2020. gada septembrī. Zēns Noa dzimšanas brīdī svēra aptuveni divus kilogramus, bet viņa mazā māsa Rozālija – tikai 1,2 kilogramus. Liela svara atšķirība rodas vairākaugļu grūtniecības gadījumā, bet parasti tā nepārsniedz 300-500 gramus.

Dvīņi pārsteidza visus ārstus: puika izskatījās nepārprotami vecāks un attīstītāks par meiteni. Pēc rūpīgas izmeklēšanas un grūtniecības laikā veikto diagnostikas procedūru rezultātā izrādījās, ka Rozālija patiešām ir jaunāka par brāli: viņa tika ieņemta trīs nedēļas pēc brāļa ieņemšanas.

Šo apbrīnojamās dubultās grūtniecības parādību sauc par superfetāciju, un tā notiek ārkārtīgi reti. Rebekas gadījums ir četrpadsmitais pasaulē. Daži eksperti par to ir skeptiski, taču fakts paliek fakts.

Sievietes ārsts pieļauj, ka superfetāciju izraisījusi neauglības ārstēšanai izrakstīto medikamentu izmantošana. Rebeka tos lietoja, lai paliktu stāvoklī, tāpēc arī pēc pirmās grūtniecības iestāšanās viņas olnīcās turpināja nobriest olšūnas.

Viena no sieviešķajām dzimumšūnām savienojās, un notika apaugļošanās.

Nepietiekamā svara dēļ mazuļi dzemdību namā palika gandrīz līdz Ziemassvētkiem, bet tad tika izrakstīti mājās, kur viņus gaidīja vecākā, 14 gadus vecā māsa Samera. Dvīņi jūtās lieliski un strauji auga; pašlaik viņiem ir jau trīs gadiņi.

Ja tev patika šis jaukais stāsts, laipni lūgts dalīties ar draugiem sociālajos tīklos!

 

 

Leave a Comment