Sievasmāte pieķēra znotu ar mīļāko. Viņa bija tik saniknota, ka izdarīja ko neiedomājamu!

Mārīte apjauta, ka ja viņa uzreiz visu pastāstītu meitai, tas varētu izraisīt skandālu mājās vakarā. Tāpēc pagaidām viņa nolēma visu paturēt noslēpumā.

Meitai Marijai jau tagad nav viegli, rūpējoties par jaundzimušo, bet saņemot šādas ziņas, viņas jūtas būs ārkārtīgi grūti iedomāties. Ilgvara un Marijas laulība ir ilgusi vairāk nekā desmit gadus, un galvenais, ka vīrietis nekad neizrādījis vēlmi bērnus radīt.

Marijai nesen nāca pasaulē ar otrais bērniņš, un tēvs parasti neuzrāda lielu interesi par viņu.

 

Viņš nekad nesajauta interesi par to, vai viņas sieva jūtas nogurusi no mājas darbiem, nekad nesniedza piedāvājumu palīdzēt ar bērniem, lai sieva varētu kārtīgi izgulēties. Vīrietim bija prieks pavadīt laiku ar saviem draugiem bāros un restorānos, bet viņa sievu nekad nepalūdza pievienoties.

Šķita, ka viņam bija kauns par savu dzīvesbiedri, un viņš baidījās sabojāt savu reputāciju sabiedrībā.

Mārīte ļoti rūpējās par savu meitu un nesaprata, kā viņa varēja aprecēties ar tik egoistisku cilvēku. Tomēr tagad bija jau par vēlu mainīt to, kas bija noticis.

Mārīte neiesaistījās meitas attiecību lietās un neaicināja šķirties no Ilgvara, jo ļoti labi saprata situāciju – ar diviem maziem bērniem Marijai būtu grūti izdzīvot bez vīra.

Sākumā Mārīte vienkārši nepieņēma, ka Ilgvars krāpj viņas meitu, tāpēc centās nepievērst lielu nozīmi redzētajam, bet tas mainījās tikai līdz brīdim, kad atkal saskārās ar līdzīgu situāciju.

Reiz viena no kaimiņienēm pastāstīja Mārītei, ka dažas dienas iepriekš Ilgvars bija nesis vairāk nekā simts rožu pušķi, un viņa domāja, ka par šādu dāvanu Marijai jābūt ļoti priecīgai.

 

Sieviete nolēma piezvanīt Marijai, lai noskaidrotu, vai meita pēdējās dienās nav saņēmusi ziedus no savas laulātā drauga. Izrādījās, ka pēdējo reizi Ilgvars Marijai dzimšanas dienā bija uzdāvinājis ziedus, taču tikai desmit rozes. Sievietes viedoklis par znotu ļoti pasliktinājās, jo viņa to no Ilgvara nebija gaidījusi.

Mārīte pēdējā laikā ļoti uztraucās par Marijas un Ilgvara laulību nākotni. Vai tiešām znots plāno šķirties no viņas meitas? Vai viņš turpinās “slepeni iet pa kreisi” līdz pēdējam brīdim, kamēr Marija pati nepamanīs Ilgvara aizdomīgo uzvedību?

Beigās Mārīte nolēma pagaidām saglabāt šo informāciju par znota uzvedību noslēpumā no Marijas. Viņa uzskatīja, ka nekad nevar zināt, vai viņi patiešām šķirsies. Sākumā bija skaidrs, ka Ilgvars neizrādīja īpašu interesi par ģimeni. Viņš bieži aizkavējās darbā un šķita, ka viņam nepatīk dzīvot kopā ar sievu un bērniem.

Mārīte joprojām cieš no sirdsapziņas sāpēm, jo, neizstāstot meitai par znota rīcību, viņa varētu tikt uztverta kā nodevēja, kad patiesība beidzot nāks gaismā.

 

Tomēr no otras puses, sieviete automašīnā var nebūt viņas znota mīļākā, tāpēc Mārīte apzinājās, ka šādā situācijā viņa vienkārši izraisīs konfliktu starp laulātajiem, kas varētu galu galā beigties ar šķiršanos.

Tāpēc Mārīte nolēma, ka vispirms viņa uzaicinās Ilgvaru uz sarunu, lai pārliecinātos, vai viņam patiešām ir kāda mīļākā, vai arī viņš vienkārši braucis ar kādu pazīstamu sievieti savā automašīnā.

Dienu, kad Ilgvars beidzot ieradās uz sarunu pie sievasmātes, viņi sasveicinājās, bet Ilgvars uzreiz brīdināja, ka šodien viņam ir ļoti daudz darāmā.

 

Ilgvar, es saprotu, ka šī ir neērta tēma, bet tomēr gribu jautāt tev. Kāpēc tu slēp to no visiem? Vai tev nav vēlēšanās, lai Marija uzzinātu patiesību?

 

– Par ko tu runā? Ko es varu slēpt no savas sievas? vīrietis bija izbrīnīts.

– Neizliecies tā, it kā tevis šeit nebūtu un tu neko nezinātu. Nevajag tēlot muļķi, – Mārīte teica, skatoties znotam tieši acīs un saprotot, ka viņš melo.

– Man liekas, jūs mani par kaut ko apsūdzat…

– Jā, es apsūdzu. Un tu uzskati, ka tas ir normāli? Pat acīs skatoties vari melot? Mārīte sāka dusmoties.

Ilgvars nopūtās un teica:

– Labi, es jums tagad visu paskaidrošu. Es arī negribēju, lai tas šādi izvēršas, bet tas notika jūsu meitas vainas dēļ, kurai es līdz pēdējam teicu, ka mani interesē bizness, un mums jau ir viens bērns.

Tajā pašā laikā burtiski pirms dzemdībām brīdināju sievu, ka es netaisos sēdēt ar mazuli, jo darbā ir daudz darāmā, bet viņai mans viedoklis nerūp. Tagad man vairs nepatīk atrasties mājās, sieva man vispār nepievērš uzmanību, viņa vienkārši visu laiku ucinās ar mazuli.

 

Galu galā Mārīte informēja meitu par šo sarunu, un meita lēma šķirties, savukārt Ilgvars centies atvainoties sievai. Mārīte arī brīdināja meitu, ka pēc šķiršanās dzīve var kļūt grūta, bet Marija skaidri izteica savu lēmumu nepiedot vīram sānsoļus.

 

Pāris izšķīrās, bet Ilgvars joprojām sniedz sievai finansiālu atbalstu un cer, ka viņa beidzot atgriezīsies pie viņa. Tomēr Marija šķiet ir lēmusi, ka šī laulība vairs nav nepieciešama, īpaši tāpēc, ka vīrs pārkāpa uzticību cerībā, ka Marija nekad neuzzinās ar patiesību.

 

 

Ilgvars visticamāk vēlas atgūt sievu, lai saglabātu savu labo reputāciju biznesā. Viņš, šķiet, galvenokārt rūpējas par to, lai kolēģi nepamanītu viņa izturēšanos pret sievu un neuzzinātu par viņa laulāto attiecību pārkāpumu. Viņa rīcība liecina, ka viņš domā tikai par savu labumu un nav ieguldījis patiesu mīlestību attiecību attīstībā.

 

Leave a Comment