Sēžamvietas vingrinājumi, kas ir labāki par skvatiem

1

 

Saliektā kāja ir tikai atbalsts. Viss darbs ir jāveic dibenam. Turot taisnu otru kāju, veic piezemēšanās vingrinājumus. Ķermeni turi stingru, pirms katras piezemēšanās ieturi pauzi.

2

 

Pirmā ir poza uz ceļiem un rokām – kā redzams attēlā. Saliktu kāju tādā pašā pozā kā sākotnējā poza cel uz sāniem un iztaisno. Vingrinājumā būsi izstiepusi kāju uz sāniem. Bet dari to tā, lai skaidri iezīmējas pārejas posms, kurā kāja vēl aizvien ir pacelta un saliekta 90 grādu leņķī.

3

 

Cilā kāju taisni, to nesaliecot. Cel līdz papēdim, mazliet pieskaroties tam. 

4

 

Mazliet grūtākam vingrinājumam centies izstiept kāju sev taisni priekšā nevis uz sāniem. Atkārto 45 līdz 60 sekundes, pirms maini kāju.

5

 

Pricips ir tāds pats kā skvatu taisīšanai, bet šeit papildus slodzi pieliek pēdu novietojums – vienai pēdai jābūt saliektai kā redzams attēlā. Ķermeņa augšdaļu tur taisni un izdari ietupienus.

6

 

Sākumā šajā vingrinājumā jādarbojas ar vienu kāju un pēc tam otru. Nemainot kājas leņķi cilā to uz augšu un nolaid līdz otras kājas līmenim. Ar vienu kāju atkārto 45 līdz 60 sekundes un tad nomaini uz otru kāju.

7

 

Galvenais šajā vingrinājumā ir svarīgi censties nemainīt kājas leņķi. Vienīgais, kas var mainīt stāvokli, ir rokas. 

8

 

Šis sumo skvats ir daudz iedarbīgāks par parasto skvatu.

9

 

Pildot šo vingrinājumu, tev jāatrodas konstantā ietupienā. Svarīgi ir turēt kājas vienā līmenī ar pēdām un griezt tās reizē. Vingrinājuma laikā ķermenim ir jābūt sasprindzinātam.

Avots: www.cosmopolitan.com

 

Leave a Comment