Sens ticējums sola – ja tevi “iezīmē” putns, tas ir uz veiksmi! Vai tā patiešām ir?

Foto – Unsplash

Tā notiek gana bieži: tu ej pa ielu, nevienam netraucē un pēkšņi… Nu, putniem nav tualešu un to izkārnījumi notiek tieši gaisā, tāpēc bieži gadās, ka tiek “apzīmēti” cilvēki, kas iet zem viņiem… Tomēr neērtā situācija, kā izrādās, varot būt veiksmīga. Daudzi tic – ja putns “iezīmē”, tas ir uz veiksmi. Vai tā tiešām ir? Izrādās, tas atkarīgs no dažādiem apstākļiem!

Kā uzskatīja mūsu senči, ja garām lidojošs putns “iezīmē” cilvēku, tas nozīmē, ka tas brīdina viņu par drīzām pārmaiņām dzīvē. Taču ir nianses: šīs nozīmes mainās atkarībā no tā, kur tieši putns ir trāpījis.

1. “Zīmes” cilvēkam uz galvas

Ja putna izkārnījumi nokļuvuši tev uz galvas, ir iemesls priecāties. Saskaņā ar tautas ticējumiem šis notikums nozīmē straujas pozitīvas pārmaiņas tavā dzīvē, jo īpaši iespējamu ātru un vienkārši veidu, kā tu tiksi pie bagātības. Šajā gadījumā tiek uzskatīts, ka, jo labāk putns “centies”, jo lielāka būs šī bagātība.

Pastāv arī kāda īpaša interpretācija attiecībā uz grūtniecēm. Ja uz topošās māmiņas galvas nokļuvuši putna izkārnījumi, var cerēt, ka viņas dzemdības būs vieglas un bez sarežģījumiem.

Izpildi šo testu!

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai zini ko nozīmē šie latviešu žargonvārdi? 

1 / 3

Vai zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 50%

0%

2. Putns “trāpīja” uz kājas

Foto – Pexels

Šajā gadījumā tev ir jānovērtē, uz kuras kājas ir nokrituši putna ekskrementi. Ja atzīmēta bija labā kāja, tā ir zīme, ka tev jādodas atvaļinājumā: ceļojums noritēs raiti un sniegs noderīgu pieredzi. Bet, ja putna mēsli nokļuvuši uz kreisās kājas, plānotos ceļojumus labāk atlikt – pastāv liels risks, ka būs kādas problēmas ar finansēm, piemēram, tevi ceļojuma laikā var apzagt un tu vari pazaudēt ne tikai naudu, bet arī dokumentus.

Kas notiks, ja putns “trāpīs” citur, lasi nākošajā lapā:

Leave a Comment