Sarīko SPA savā vannasistabā! Vērtīgi ieteikumi mundrumam un relaksācijai

Liela nozīme laba izskata un veselības saglabāšanā ir dažādām ūdensprocedūrām. Piedāvājam dažus ieteikumus, lai tās sagādātu vēlamo efektu.

* Silta, bet pēc tam vēsa rīta duša aizdzen miegu un lieliski masē ķermeni, veicina asinsriti, paaugstina organisma pretestības spējas saaukstēšanās slimībām.

* Vakarā labāka ir silta duša. Tā jūs nomierina un labi attīra ādu.

* Karstu vannu dažkārt ieteic kā veicinošu faktoru liekā svara samazināšanai, taču ir cilvēki, kam tā var būt pat kaitīga, tāpēc šajā jautājumā labāk vispirms konsultēties ar ārstu. Karstā vannā drīkst iet tikai vakarā un ne biežāk kā vienu vai divas reizes nedēļā. Ja sāk izdalīties sviedri, procedūra nekavējoties jāpārtrauc un jānoskalojas zem remdenas dušas.

* Pēc vannas ar raupju dvieli veic ādas masāžu. Sāk ar pleciem un rokām, pēc tam norīvē krūtis, muguru, vēderu, gurnus, kājas. Masāža padara ādu elastīgāku un veicina asinsriti. Ja āda sausa un ļoti jutīga, to var ieziest ar kādu mīkstinošu krēmu.

Lai pelde labāk aizskalotu nogurumu un radītu možumu, ūdenim var pievienot kādu tonizējošu mazgāšanās vai kosmētisko līdzekli.

* Labvēlīgu ietekmi uz ādu atstāj pelde ūdenī, kam pievienots 250 g vārāmā sāls.

* Ja 35 grādus siltam ūdenim pievieno skuju ekstraktu, pelde mazina nogurumu un atjauno spēkus.

* Ārstniecisks efekts ir vannām ar dažādu augu novārījumiem: kumelīšu, salviju, piparmētru, pelašķu, nātru, bērzu lapu un pumpuru, liepu ziedu. Šim nolūkam ņem 250 g augu maisījuma, uzvāra to 1 litrā ūdens un atstāj uz lēnas uguns vēl 10–15 minūtes. Iegūto novārījumu izkāš un pielej ūdenim. Pelde tādā vannā paaugstina organisma vispārējo tonusu, novērš dažādus ādas iekaisuma procesus, attīra poras, uzlabo asinsriti.

* Pievienojot 37 grādus siltam vannas ūdenim 500 g glicerīna, tiek mīkstināta āda un aktivizēti tās bioloģiskie procesi.

* Līdzīgu ietekmi uz sausu un iekaisušu ādu atstāj auzu pārslu izvilkums. Marles maisiņu ar 250 g pārslu novieto zem karstā ūdens krāna, bet auksto ūdeni pievieno vēlāk.

Leave a Comment