Sāp plecs? Palīdzēs medus!

* Aptuveni 1–2 ēdamkarotes medus ieliek trauciņā un uzkarsē ūdens peldē vai tvaikos (piemēram, medu var ielikt otrādi apliktā tējkannas vāciņā, bet tējkannā esošo ūdeni turpināt vārīt uz lēnas uguns).

Pēc tam jāliekas gultā zem segas un sāpošajai locītavai uz 15–20 minūtēm jāuzliek karsts termofors (periodiski mainot pozu, lai tiktu izsildīta visa locītava).

Tad jāapsēžas, ar 2 pirkstiem jāpaņem nedaudz siltā medus un apļveida kustībām maigi jāierīvē visā locītavas apvidū. Kolīdz medus būs iesūcies un pirksti sāks pielipt ādai, ņem nākamo devu un masāžu turpina. Visas procedūras ilgums – 15–20 minūtes. Jāseko, lai āda visu laiku būtu pārklāta ar medu.

Kad masāža pabeigta, visai apziestajai vietai uzklāj vairākās kārtās salocītu marles salveti un uzvelk siltu apģērbu. Pēc 2–3 stundām (ne ātrāk) salveti var noņemt un plecu noskalot ar siltu ūdeni.

Kurss – 10 procedūras. Pirmās 3 masāžas jāveic katru dienu, nākamās – ik pārdien. Nepieciešamības gadījumā pēc nedēļu ilga pārtraukuma kursu var atkārtot, tikai tad masāžas taisa ik pēc 2–3 dienām.

Leave a Comment