Salienā tiek attīstīts ekskluzīvs privātmāju projekts pie golfa laukuma

Projekts Saliena ir uzsācis attīstīt ekskluzīvu privātmāju rajonu “Golfa Villas” pie prestižā Jūrmalas Golfa laukuma, tādā veidā turpinot pirms vairākiem gadiem uzsākto Golf Estate konceptu. Par jauno projektu lielu interesi jau izrāda golfa cienītāji no dažādām valstīm, kas novērtē projekta vienu no galvenajām priekšrocībām – privātmājas atradīsies tikai 200 metru attālumā no golfa kluba ēkas.

Jaunais projekts atbildīs premium klasei. Šobrīdbūs pieejamas deviņas somu ražotāja “Honka” pasaulē augsti novērtētās koka mājas 200 – 250 kv.m. platībā. Tās atspoguļos labākās skandināvu dizaina tradīcijas un mūsdienu tendences guļbūvju celtniecībā – lieli panorāmas logi, dažādu materiālu pārsteidzoša kombinācija (koks, stikls un akmens), plašas un atvērtas dzīvojamās telpas un skandināvu minimālisms interjerā. Viena no jaunā projekta “Golfa Villas” priekšrocībām ir tā, ka tas tiek attīstīts kopā ar pircēju, būvējot viņa izvēlētu somu ražotāja “Honka” mājas projektu. Tas nozīmē, ka pircējs var līdzdarboties projekta īstenošanā no zemes izvēles līdz atslēgu nodošanai.

Blakus projektam esošais 75 ha plašais Jūrmalas Golfa laukums pēc rekonstrukcijas tiks atvērts šogad vasarā, kļūstot par Latvijā lielāko un tuvējā reģionā izcilāko golfa kompleksu. Golfa kompleksa rekonstrukcijā piedalījās pasaules līmeņa golfa laukumu arhitekts Džeks Niklauss (Jack Nicklaus). Tas nodrošinās golfam raksturīgo infrastruktūru un atpūtas iespējas, 18 un 9 bedrīšu golfa laukumus, kluba māju, restorānu, spa centru, sporta zāli un tenisa kortus.

Michael Makarov (Michael Makarov), Saliena CEO: “Saliena turpina veiksmīgi attīstīt dažādus nekustamo īpašumu segmentus, tostarp arī ekskluzīvus projektus. Ar jauno projektu mēs izceļam vienu no Salienas priekšrocībām – Jūrmalas Golfa laukumu, lai golfa cienītājiem piedāvātu ekskluzīvas villas turpat pie laukuma. Tā būs iespēja nodoties šim sporta veidam jebkurā sev ērtā laikā un baudīt golfa infrastruktūras priekšrocības. Ieviešot pirmie Baltijā pasaulē tik prestižo Golf Estate konceptu, Saliena noteikusi jaunus kvalitātes standartus Latvijā nekustamo īpašumu projektos.”

Jāmin, ka šis ir jau otrais projekts, kas tiek attīstīts pēc nekustamo īpašumu pasaulē labi zināmā Golf Estate koncepta, kas apvieno teritoriālu un funkcionālu mijiedarbību starp golfa kompleksu un mājokļu apbūvi. Pirms vairākiem gadiem netālu no golfa laukuma Saliena uzbūvēja mazstāvu dzīvokļu mājas ar 94 mūsdienīgiem un penthouse tipa dzīvokļiem un 8 rindu mājām, kā arī to iedzīvotājiem izveidoja labiekārtotu parku ar strūklaku.

Saliena ir ideāla vide arī bērnu izglītībai – tajā ir izveidotas trīs privātas starptautiskās skolas. Pērn rudenī mācības uzsāka King’s College Britu skola Latvijā (King’sCollege, The British School of Latvia), kuras mācību programma tiek veidota pēc Britu izglītības sistēmas augstajiem standartiem un sagatavo skolēnus iestājeksāmeniem labākajās pasaules universitātēs. Prestižā Latvijas Starptautiskā skola (International School of Latvia) piedāvā bērniem apgūt mācības angļu valodā pēc IB (International Baccalaureate) programmas. Starptautiskajā skolā Exupéry International School mācības notiek franču, krievu, angļu un latviešu valodās pēc labākajām Francijas izglītības programmām.

Nekustamā īpašuma komplekss Saliena atrodas starp Rīgu un Jūrmalu. 455 ha lielā platībā tiek attīstīts mūsdienīgs koncepts ar augstvērtīgu dzīvojamo, darba un izklaides vidi. Projektā Saliena jau dzīvo 315 ģimenes no 11 dažādām valstīm, ierīkota mūsdienīga infrastruktūra. Pateicoties trim starptautiskajām skolām ar mācībām angļu valodā, Saliena kļuvusi par starptautiskās izglītības centru Latvijā. Iedzīvotāju atpūtai teritorijā izveidoti trīs parki 14 ha platībā. Tuvumā atrodas Babītes vidusskola, kurā ir sporta komplekss ar baseiniem, bērnu dārzi, ledus halle, futbola laukums un ezers. Salienas attīstītājs un pārvaldītājs ir Saliena SIA.

Leave a Comment