Šajā konkrētajā pašvaldībā tiks dubultos pabalsts lūk, šai iedzīvotāju grupai! Tik lieliski!

Pabalstus varēs saņemt no 2025. gada 1. janvāra, jo lēmums par pabalstu palielināšanu tika pieņemts Jūrmalas domes sēdē 30. maijā.

Bērna piedzimšanas pabalsts Jūrmalas iedzīvotājiem tiks palielināts līdz 1000 eiro par katru bērnu. Šis pabalsts, kas paredzēts jaundzimušā aprūpei, būs lielākais Latvijā, kādu sniedz pašvaldība.

Katrs jaundzimušā bērna vecāks, aizbildnis vai adoptētājs, kura pamata dzīvesvieta ir deklarēta Jūrmalā vismaz 12 mēnešus pirms bērna piedzimšanas, varēs saņemt pabalstu 1000 eiro apmērā, ja bērns dzimis pēc 2025. gada 1. janvāra.

Šobrīd bērna piedzimšanas pabalsts ir 500 eiro. Pagājušajā gadā, 2023. gadā, šis pabalsts tika piešķirts vairāk nekā 500 jūrmalniekiem.

 

Pabalsts jaundzimušo aprūpei ir viens no pabalstu veidiem, ko Jūrmalas pašvaldība nodrošina ģimenēm ar bērniem.

Jūrmalas iedzīvotājiem ir pieejams arī ikgadējs 100 eiro pabalsts mācību procesa atbalstam bērniem no pusotra gada vecuma, skolēniem un studentiem līdz 24 gadu vecumam, kuri mācās pilna laika programmā.

Lasi vēl: Ļoti, ļoti skumja ziņa par leģendāro aktrisi Anastasiju Zavarotņuku no seriāla “Mana mīļā aukle”

Turklāt pašvaldība nodrošina bezmaksas pilsētas un skolēnu autobusus, bezmaksas braucienus vilcienā, kā arī brīvpusdienas visiem Jūrmalas pašvaldības bērnudārzu un skolu audzēkņiem līdz 12. klasei. Daudzbērnu ģimenēm ir pieejams pabalsts kultūras, sporta un izzinošu pasākumu apmeklēšanai, kā arī citi atbalsta veidi.

 

 

Leave a Comment