RTU kā pirmā universitāte Latvijā organizēs TEDx konferenci

20.oktobrī Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) auditoriju centrā Domus Auditorialis un tiešsaistē notiks pirmā TEDx Riga Technical University konference, kurā izcili Latvijas un pasaules zinātnieki un biznesa, medicīnas, digitālās vides, izglītības, kultūras, vides, kā arī citu jomu eksperti dalīsies iedvesmojošos stāstos.

TEDx Riga Technical University organizē RTU Inženierekonomikas un vadības fakultātes (IEVF) Uzņēmējdarbības inženierijas un vadības institūts. Šī ir pirmā reize Latvijas vēsturē, kad licenci TEDx konferences rīkošanai ieguvusi izglītības iestāde. Šobrīd noris aktīvs konferences sagatavošanas darbs.

Konference notiks klātienē RTU Domus Auditorialis, Ķīpsalā, Zunda krastmalā 10, un tiešsaistē RTU Facebook un Youtube kanālos. Klātienē to apmeklēt primāri tiks aicināti dažādu jomu studenti. Lai piedalītos klātienes konferencē un gūtu nepastarpinātu TED pieredzi, viņiem būs jāapliecina sava interese un motivācija, aizpildot pieteikuma formu tedxrtu.lv mājaslapā. Mājaslapa būs pieejama septembrī. Klātienē TEDx Riga Technical University varēs vērot 100 dalībnieku.

 

Konference notiks angļu valodā.

TEDx Riga Technical University virstēma būs pārmaiņas kā ikdienas neatņemama sastāvdaļa, kas, liekot nepārtraukti mainīties un pielāgoties, attīsta sabiedrību un tās indivīdus kā spēcīgus pārmaiņu vadības līderus, stāsta RTU IEVF Uzņēmējdarbības inženierijas un vadības institūta direktors profesors Deniss Ščeulovs.

TEDx ir prestižās TED kustības nacionāla mēroga konference, kas tiek rīkota saskaņā ar TED misiju atklāt un iepazīt idejas, ar kurām ir vērts plaši dalīties. TEDx pasākumi tiek rīkoti daudzviet pasaulē, piesaistot izcilākos ekspertus un aktualizējot tematus, kas ir vitāli svarīgi kā indivīda, tā globālās sabiedrības veselīgai attīstībai.

Lasi arī: Astroloģe nosaukusi to cilvēku dzimšanas datumus, kuru dzīve krasi mainīsies tieši pēc šī datuma

RTU IEVF Uzņēmējdarbības inženierijas un vadības institūts nodrošina kvalitatīvu uzņēmējdarbības un biznesa studentos orientētu studiju procesu, īpašu uzsvaru liekot uz starpdisciplinaritāti, radošumu, lietišķumu, inovācijām un valorizāciju. Tas sagatavo Latvijas un pasaules tautsaimniecībā atzītus un konkurētspējīgus speciālistus, īsteno augstās kvalitātes zinātnisko un lietišķo pētniecību, kā arī cieši sadarbojas ar biznesa vidi tehnoloģiju pārneses un inovāciju jomā.

Leave a Comment