Rīdziniekiem atkritumu šķirošanas konteineri būs pieejami bez maksas

“Tīrīga” AS, kas no 15. septembra veiks sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Rīgā, visiem rīdziniekiem nodrošinās pieeju sadzīves atkritumu dalītās vākšanas bezmaksas konteineriem stiklam un iepakojumam – papīram, plastmasai un metālam, kā arī nodrošinās to bezmaksas izvešanu. Dalīti vākto atkritumu konteineru infrastruktūra tiks pilnībā ieviesta aptuveni gada laikā.

Bezmaksas dalīti vākto atkritumu jeb šķirošanas konteineri stiklam un iepakojumam būs pieejamā attālumā gan pie daudzdzīvokļu mājām, gan privātmāju rajonos, tāpat arī pie birojiem, skolām, bērnudārziem. Bezmaksas šķirošanas konteineru izvietošanas vietas “Tīrīga” saskaņos ar pašvaldību, apsaimniekotājiem vai privātmāju īpašniekiem – uzņēmumam nav tiesību patvaļīgi izvēlēties konteineru novietošanas vietas. Privātmāju iedzīvotāji varēs bez maksas izmest šķirotos atkritumus jebkurā publiski pieejamā šķirošanas konteinerā, kā arī, vismaz piecām privātmājām vienojoties par konkrētu vietu, bez maksas novietot šķirošanas konteineru savā apkaimē – par šādu lēmumu iedzīvotājiem ir jāinformē “Tīrīga”.

“Projektā plānotais šķirošanas konteineru skaits vairākkārt pārsniedz šobrīd iedzīvotājiem pieejamo. Viens šķirošanas konteiners uz piecām privātmājām saskaņā ar mūsu pieredzi pilnībā nodrošina ērtu pieejamību konteineram šo māju iedzīvotājiem. Vēlos uzsvērt, ka šie konteineri un to izvešana – gan pie daudzdzīvokļu mājām, gan privātmāju rajonos – viens uz vismaz piecām mājām – būs bez maksas,” apliecina Guntars Levics, Tīrīga AS valdes priekšsēdētājs.

Vienīgais izņēmums ir, ja privātmājas īpašnieks vēlas tieši sev ekskluzīvi un individuāli lietojamu šķirojamo konteineru savas privātmājas teritorijā – tad tas ir par papildu samaksu, saskaņā ar cenrādi, bet tā ir pilnīgi brīva izvēle un jautājums – vai tas ir nepieciešams, ņemot vērā, ka pilsētā būs 2500 šķiroto atkritumu punkti; vienojoties ar kaimiņiem, iespējams tikt pie bezmaksas konteinera.

Kā ziņots, līdzšinējie līgumi ar atkritumu apsaimniekotājiem beidzas 14.septembrī, tāpēc “Tīrīga” AS aicina savlaicīgi pārslēgt līgumus.

“Tīrīga” nodrošinās Rīgas sadzīves atkritumu apsaimniekošanas sistēmas modernizāciju, tostarp sadzīves atkritumu dalītās savākšanas punktu ierīkošanu, nodrošinot ap 2500 punktu un to pieejamību iedzīvotājiem, 12 šķiroto atkritumu savākšanas laukumu ierīkošanu, transportlīdzekļu parka nomaiņu un regulāru atjaunošanu, pazemes tipa konteineru uzstādīšanu Vecrīgā un tās apkārtnē, nojumju uzstādīšanu konteineru novietnēs ar vairākiem konteineriem, sadzīves atkritumu konteineru personalizāciju, iedzīvotāju informēšanu un izglītošanu par atkritumu šķirošanas principiem un ieguvumiem.

Leave a Comment