Raupji elkoņi: nātru vanniņa, selerijas novārījums, burkānu maska


Raupji elkoņi ir bieži sastopama problēma, kas par laimi novēršama ar vienkāršiem mājas līdzekļiem.

Pirms no rīta iet dušā, sacietējušo ādu uz elkoņiem ierīvē ar citrona mīkstumu, 10 minūtes nogaida, un tikai tad var sākt ūdens procedūru. Dušā elkoņi kārtīgi jānorīvē ar suku vai raupju sūkli, pēc tam nosusināto ādu ieziež ar barojošu krēmu.

Ārstnieciskas vanniņas

 

Ar nātru uzlējumu
Vanniņas ar nātrēm rosina maiņas procesus ādā, veicina šūnu reģenerāciju, noņem apsārtumus.

* Ņem 300 g svaigu nātru lapu, aplej ar litru verdoša ūdens, 10–15 minūtes nostādina, pēc tam uzlējumu ielej dziļā bļodā un aptuveni uz 15 minūtēm iemērc elkoņus. Pēc procedūras ādu noslauka un raupjās vietas ieziež ar mitrinošu krēmu.

Ar augu eļļu

Vanniņas ar augu eļļu mīkstina ādu, padara to elastīgu un gludu.

* Ūdens peldē uzkarsē 6 ēdamkarotes jebkuras eļļas, ielej divos nelielos šķīvīšos un uz 5–10 minūtēm iemērc elkoņus. Pēc tam tos viegli parīvē ar pumeku, nomazgā siltā ūdenī un ieziež ar barojošu krēmu.

Ar selerijas saknes novārījumu
Vanniņas ar selerijas sakni novērš grumbas un noberzumus, piešķir ādai veselīgu izskatu.

* Vidēja lieluma selerijas sakni (aptuveni 150 g) samaļ gaļas maļamajā mašīnā, aplej ar litru ūdens, 30 minūtes vāra uz straujas uguns, izkāš, nedaudz atdzesē, ielej lielākā bļodā un uz 15 minūtēm novārījumā iemērc elkoņus. Pēc procedūras ādu nosusina un ieziež ar mitrinošu krēmu.

Barojošas maskas
Burkānu sulas maska

Maska piesātina ādu ar A vitamīnu, novērš raupjumu un sasprēgājumus.

* Uz smalkās rīves sarīvē aptuveni pusi vidēja liela burkāna, caur marli izspiež sulu un sajauc ar ēdamkaroti glicerīna. Maisījumā samitrina 2 vates tamponus un uz pusstundu pieliek elkoņiem.

Zivju eļļas maska
Maska savelk brūcītes un sasprēgājumus, mīkstina sausu ādu.

* Vienādās daļās sajauc zivju eļļu, rīcineļļu un kausētus cūku taukus. Ar iegūto maisījumu vakarā pirms gulētiešanas apziež elkoņus, apsaitē un tur līdz rītam.

Avots: VK.com

Leave a Comment