Prognozes: martā un aprīlī gaidāma Arktikas aukstās gaisa masas ieplūšana un lūk, ko tas paredz!

Pirmdien mākoņi aizsegs debesis, tomēr nelieli nokrišņi slapja sniega veidā gaidāmi tikai vakarā valsts dienvidrietumu rajonos. Jāatzīmē, ka atsevišķos ceļu posmos būs slideni.

Gaisa temperatūra dienā tiek prognozēta robežās no 0 līdz +2 grādiem, ko pavadīs lēns līdz mērens dienvidu – dienvidaustrumu virziena vējš.

Rīgā gaidāms mākoņains laiks, visas dienas garumā bez nokrišņiem. Valdīs lēns līdz mērens dienvidu-dienvidaustrumu vējš, kas gaisa temperatūrai sasniegs +1 līdz +2 grādus pēc Celsija skalas.

Naktī uz pirmdienu laika prognoze prognozē pārsvarā mākoņainu laiku. Lai gan austrumu rajonos debesis skaidrosies, visu nakti gaidāma mākoņu pakāpeniska pastiprināšanās.

Lasi arī: Piesargies! Ja izjuks attiecības ar šīm 4 zodiaka zīmēm, viņus aizmirst būs neiespējami

 

Neskatoties uz to, nokrišņi nav gaidāmi. Pūtīs lēns vējš, kas atsevišķos Vidzemes rajonos sabiezēs miglu. Gaidāms, ka austrumu rajonos temperatūra pazemināsies līdz -1 līdz -6 grādiem, centrālajos rajonos -6 līdz -11 grādiem, bet galējos austrumu rajonos tuvosies -15 grādiem.

Galvaspilsētā nakts būs pārsvarā mākoņaina, bez nokrišņiem. Pūtīs lēns vējš, gaisa temperatūra pazemināsies līdz -1 līdz -3 grādiem.

 

Pēc Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozēm, nākamās nedēļas otrajā pusē Latvijā gaidāms pavasarīgs laiks. Iepriekšējā nedēļa Latvijā bija raksturīga mainīgiem laikapstākļiem, jo ​​valsti šķērsoja vairākas nokrišņu zonas, un atsevišķos reģionos jau ir iestājies meteoroloģiskais pavasaris.

Lasi vēl: Latvijā tumša diena: Pēkšņi mūžībā devies viens no Latvijas seržantiem šajā jomā

Lasi arī: Aizraujošs testiņš. Izvēlies skaitli un uzzini, kura ir tava rakstura dominējošā iezīme!

Arī turpmākajā nedēļā, atmosfēras apstākļiem kļūstot maigākiem, turpināsies nokrišņi. Paaugstinoties gaisa temperatūrai, gaidāma pāreja no sniega uz lietu. Tiks piedzīvota pakāpeniska gaisa temperatūras paaugstināšanās, un, sākot ar nedēļas vidu, gan dienā, gan naktī temperatūra saglabāsies virs nulles.

Nedēļas beigās tiek prognozēts, ka temperatūra paaugstināsies līdz 10 grādiem. Līdz ar to atlikušais sniegs vai nu izšķīdīs, vai ievērojami samazināsies daudzos reģionos. Līdz ar to meteoroloģiskā pavasara atnākšana dažādās Latvijas vietās kļūs arvien izteiktāka.