Pirmo reizi “AKROPOLE Rīga” norisināsies “Badmintona diena”

Šo sestdien, 24.septembrī, no pl. 10.00 līdz 20.00 iepirkšanās un izklaides centra “AKROPOLE Rīga” (Maskavas ielā 257) pasākumu zonā pirmo reizi norisināsies “Badmintona diena”, kas tiek rīkota Eiropas Sporta nedēļas ietvaros.

Apmeklētāji aicināti iesaistīties dažādās aktivitātēs, izmēģinot savus spēkus badmintona mini turnīros, īpašajā izaicinājumā jeb garākajā izspēlē, kā arī piedalīties konkursos, viktorīnās un laimēt vērtīgas balvas.

Badmintona dienas ietvaros ikvienam būs iespēja pārbaudīt savas iemaņas praksē. Pasākuma programma ietver iesildīšanās paraugdemonstrējumus bērniem, jauniešiem un vecākiem dažādu pieredzējušu treneru un spēlētāju pavadībā; spēka, koordinācijas un izturības vingrinājumus; badmintona pamatu mācību; mini turnīru; veterānu badmintonu, kā arī parabadmintonu.

Pasākumā kā īpašais viesis piedalīsies Latvijas čempions dubultspēlēs badmintonā Toms Preinbergs, kas interesentus iepazīstinās ar badmintona spēles psiholoģijas aspektiem.

“Badmintona diena” norisināsies “AKROPOLE Rīga” pasākumu zonā starp A un F ieejām. Tā ietvaros tiks rīkota arī īpašā aktivitāte – ilgākās izspēles izaicinājums, kurā piedalīties ir aicināts ikviens interesents.

“Priecājamies savās telpās uzņemt Latvijas Badmintona federāciju un rīkot “Badmintona dienu”, lai arvien lielāku sabiedrības daļu iepazīstinātu ar šī sporta veida patīkamajām priekšrocībām. Badmintons kā sporta veids sniedz īpašu azartu un ļauj pilnvērtīgi izkustēties, tāpēc aicinu ikvienu interesentu pievienoties šajā bezmaksas pasākumā un parūpēties par savas pašsajūtas uzlabošanu, kā arī uzzināt daudz ko jaunu par pašu sporta veidu,” saka Valdis Portnajs, iepirkšanās un izklaides centra “AKROPOLE Rīga” vadītājs.

“Sports, kas vienlaikus prasa muskuļu spēku, izturību, koordināciju, taktiku un stratēģiju? Tas ir badmintons! Ātrākais olimpiskais rakešu sports labvēlīgi iedarbojas ne tikai uz cilvēka ķermeni, bet arī prātu. Šis sporta veids ir viens no veidiem rast jaunus draugus, domubiedrus un labi pavadīt savu brīvo laiku,” uzsver Uldis Krastiņš, Latvijas Badmintona federācijas valdes loceklis.

Pilna pasākuma programma pieejama šeit.

Pasākums tiek rīkots #BeActive Eiropas sporta nedēļas (23. – 30.septembris) ietvaros. Šī gada Eiropas sporta nedēļas sauklis ir #Piecelies un piecel citus! Eiropas sporta nedēļas mērķis ir mazināt mazkustīgumu Latvijas sabiedrībā un vairot izpratni par kustīguma ieguvumiem veselībai un darba spējai.

Par Latvijas Badmintona federāciju

Latvijas Badmintona federācija kopš 1965.gada apvieno šī sporta meistarus un entuziastus visā Latvijā. 28 Badmintona klubi un organizācijas piedāvā aktivitātes plašā daļā no Latvijas teritorijas. Badmintons – tie ir 1500 spēlētāji, kas ar šo sportu nodarbojas ikdienā.

Par “AKROPOLE Rīga”

“AKROPOLE Rīga” ir modernākais iepirkšanās un izklaides centrs Latvijā ar plašu nomnieku klāstu jebkurai gaumei un dažādām dzīves vajadzībām. Te mājo Latvijā vienīgais multizīmolu veikals “Van Graaf”, sporta un dzīvesstila preču veikali “Ballzy Ice”, “USC” un “adidas Originals”. Tieši šeit ir atrodami vislielākie zīmolu “Zara”, “Reserved”, “Deichmann”, “Oysho”, “Guess” un “KidzOne” veikali Latvijā. Plašo veikalu klāstu papildina restorāni un kafejnīcas dažādām gaumēm – “CHI Asian Food”, “Grill London”, “Burger King”, “Can Can Pizza”, “GanBei”, “McDonalds” un daudzi citi, kā arī plašs un elegants “Maxima” XXX lielveikals un mūsdienīga “LemonGym” fitnesa zāle. Izklaides cienītājus priecēs kinoteātris “Apollo Kino” ar deviņām skatītāju zālēm (tostarp Latvijā vienīgo “IMAX” kino zāli), “O’Learys” izklaides centrs ar boulingu, biljardu un virtuālās realitātes simulatoriem, bērnu iekštelpu sporta un izklaides klubs “MaryMaris” un vissezonas slidotava.

Leave a Comment