Pietūkušas kājas? Diēta un augi pret tūsku

No ēdienkartes jāsvītro gaļas, zivju un sēņu buljoni, arī mērces, dzīvnieku tauki, kūpinājumi, asi ēdieni un uzkodas. Nav vēlama arī stipra kafija un tēja.

Bet patiesi par labu nāks lapu dārzeņi: selerijas, pētersīļi, dilles, ķimenes, zaļie lociņi, arī ķiploki, kas bez sniegtā pozitīvā efekta daļēji spēj aizstāt sāli un padarīt ēdienu pikantāku.

Maltītei var gatavot ēdienus no kartupeļiem, biezpiena ar kefīru un zaļumiem, dārzeņu salātus ar dzērvenēm, brūklenēm, upenēm. Kālija sāļi, kuru daudz ir kartupeļos, dārzeņu un augļu sulās, mellenēs, palīdzēs izvadīt no organisma lieko šķidrumu.

Karstā laikā šķidrums tiek lietots vairāk nekā parasti. Par to nav jāsatraucas, jo, pateicoties pastiprinātājai svīšanai, organisms pats palīdz izvadīt lieko šķidrumu. Taču, neraugoties uz to, pārāk daudz dzert tomēr nav vēlams.

Sezonas laikā nevajadzētu aizmirst tādus teicamus urīndzenošos līdzekļus kā arbūzs un melone, kuri vienlaikus lieliski veldzē slāpes.

Pirms pievēršas medikamentu lietošanai, vispirms ieteicams pamēģināt pārbaudītus dabīgos līdzekļus, piemēram, vienādās daļās sajauktu biešu, burkānu un gurķu sulu. Vai arī – pētersīļu un seleriju zaļumu sulu. Nereti 1/3 glāzes šāda maisījuma ir ekvivalenta vienai urīndzenošā līdzekļa tabletei.

Sulas var lietot gan atsevišķi, gan veidot dažādās kombinācijas. Taču kokteiļi tomēr ir ieteicamāki, jo neveidojas organisma pieradums kādai konkrētai sulai. Sevišķi efektīvs ir šāds urīndzenošs kokteilis:

* glāzi irbeņu un glāzi pīlādžu sulas sajauc ar pusglāzi citrona sulas, 100 g medus un 3 ēdamkarotēm dažādu augu ekstraktu – fitolizīnu, ko var iegādāties aptiekā. Maisījumu lieto pa 1 ēdamkarotei 3 reizes dienā pēc ēšanas. Uzglabā ledusskapī ne ilgāk kā 2 dienas.

Nevajadzētu arī aizmirst tādus pārbaudītus fitolīdzekļus kā milteņu, brūkleņu, upeņu un bērzu lapas, tīruma kosas lakstus, kadiķa ogas, linsēklas, mežrozīšu un meža zemeņu lapas un augļus.

Ārstējoties ar fitolīdzekļiem, jāievēro trīs galvenie nosacījumi:
* pirmais – ārstnieciskie maisījumi jāmaina ik pēc 1–1,5 mēnešiem;

* otrais – periodiski jāievēro 2–3 nedēļu ilgs pārtraukums;

* trešais – fitolīdzekļi galvenokārt jālieto dienas otrajā pusē, ņemot vērā uroģenitālās sistēmas bioloģiskos ritmus.

Ja fitoterapijas sniegtais efekts ir niecīgs, talkā var ņemt ārstniecības preparātus – diurētiķus. To lietošana jāsāk nelielās devās, ko laika gaitā pakāpeniski var palielināt.

Leave a Comment