Pieaugušajiem galva sāp no aukstuma. Pēdējais laiks norūdīties!

Pēc pētījumu rezultātiem, 15–20% pieaugušo cilvēku visā pasaulē (lielākoties sievietes) cieš no tā sauktajām aukstuma galvassāpēm. Vairumā gadījumu tā ir reakcija uz auksto gaisu un vēju.

Starp citu, rietumvalstīs eksistē pat termins Ice cream headache, kas burtiskā tulkojumā nozīmē “galvassāpes no saldējuma”. Patiesībā ne jau tikai no saldējuma vien, bet arī citiem aukstiem produktiem, un ir viens no “aukstuma” galvassāpju variantiem.

Nepieļaut vai vismaz samazināt šo galvassāpju parādīšanos nav sarežģīti.

Kā sevi pasargāt?
Jāsāk jau vakarā. Vakariņās jāatturas no produktiem, kam piemīt urīndzenošas īpašības: kartupeļiem, augļiem, dārzeņiem, kafijas, tējas, kakao. Vakarā obligāti vajadzētu iziet vismaz 20 minūšu ilgā pastaigā, bet stundu pirms miega ieiet siltā vannā, pievienojot ūdeni 2–3 pilienus priežu, apelsīnu un paegļu ēterisko eļļu – tas palīdzēs atslābināties un viegli aizmigt. Vannas laikā ieteicams pamasēt roku delnas un kāju pēdas. Un, protams, guļamistaba jāizvēdina, lai gaiss tajā būtu vēss.

No rīta, lai paaugstinātu vispārējo tonusu, ieteicama kontrastduša. Siltajam ūdenim jābūt 32–33 grādus siltam, bet vēsajam – ne zemākam par 23–24 grādiem pēc Celsija. Vēl no rīta var lietot aptiekā nopērkamo eleuterokoka tinktūru.

Lai lasītu rakstu tālāk, šķiriet nākamo lapu!

Leave a Comment