Pieaugušajiem galva sāp no aukstuma. Pēdējais laiks norūdīties!

Brokastīm jābūt ne tikai karstām, bet arī enerģētiski maksimāli vērtīgām (kalorijām bagātām). Tā var būt putra, omlete vai jebkurš cits sātīgs ēdiens. Arī dzērienam – tējai, pienam vai kakao – jābūt karstam. Toties kafiju dzert nav ieteicams – tā paaugstina uz temperatūru reaģējošo receptoru jutību un pastiprina galvassāpes.

Kā ģērbties?
Protams, atbilstīgi sezonai. Īpaši rūpīgi pret šo jautājumu jāattiecas sievietēm kritiskajās dienās, kad organisma meteojutība ir maksimāli augsta. Jāgādā, lai šajās dienās rokām, kaklam un galvai būtu silti.

Ko darīt, ja galvassāpes sākušās?
Turklāt tās negaidīti un pakāpeniski pastiprinās. Tad jācenšas iespējami ātrāk ieiet kādā siltā telpā, piemēram, veikalā vai kafejnīcā, un ar rokām saberzēt deniņus un vaigus. Ja laiks atļauj, laukā nevajadzētu doties vismaz 20 minūtes. Pavisam labi, ja ir iespēja izdzert karstu tēju ar 1–2 tējkarotēm konjaka. Toties tīrā veidā alkohols, arī konjaks, stāvokli tikai pasliktinās. To pašu var teikt par tabaku – pēc izsmēķētas cigaretes galva sāk sāpēt stiprāk, tāpēc no smēķēšanas aukstumā labāk atturēties.

Neaizmirstiet dalīties arī ar citiem!

Leave a Comment