Pavļuts uzrunā visus VAKCINĒTOS ar paziņojumu: ”Lūdzu arī vakcinētus cilvēkus..”

Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) otrdien Ministru kabineta sēdē norādīja, ka valstī ieviesto ierobežojumu mērķis samazināt kontaktus starp nevakcinētiem cilvēkiem ir panākts, tomēr turpinās vakcinētu cilvēku kontaktēšanās.

Pavļuts atgādināja, ka masveidīgas un plašas vīrusa izplatības apstākļos ir normāli novērot, ka inficēšanās pieaug arī starp vakcinētiem cilvēkiem. Šāda tendence novērota arī citās valstīs.

Lasi vēl: Televīzijas programmu vadītājam, kurš devies mūžībā īsi pirms liktenīgās dienas amputēta kāja; lūk, iemesls

“Mērķis panākt, ka nevakcinēti cilvēki samazina kontaktus, ir panākts. Bet vakcinēto cilvēku kontaktēšanās, ar mazāku intensitāti, tomēr turpinās,” sēdē sacīja Pavļuts, raksta jauns.lv

“Lūdzu arī vakcinētus cilvēkus būt saprātīgiem un palīdzēt mājsēdi kopīgiem spēkiem padarīt par sekmīgu, jo arī starp vakcinētajiem vīrusa izplatība notiek.”

Kā liecina Veselības ministrijas apokopotie dati, no 18. līdz 24. oktobrim Covid-19 atklāta 12 883 nevakcinētiem vai vakcinācijas kursu nepabeigušiem cilvēkiem, kā arī 4074 vakcinētiem cilvēkiem.

Aizvadītajā nedēļā nevakcinētiem un daļēji vakcinētiem cilvēkiem Latvijā Covid-19 konstatēts 2,4 reizes biežāk nekā pilnībā vakcinētiem.

Leave a Comment