Pavisam nesen Laima Vaikule dalījusies ar interesantām atmiņām par savu dzīvi – ak vai!

PSRS laikā Laima Vaikule tika uzskatīta par Rietumu stila simbolu estrādē – drosmīgi tērpi, piesmakusi balss un valdzinošas dejas izskatījās svaigi un neparasti. Paskaties, kā populārā dziedātāja ir mainījusies gadu gaitā.

Laima piedzima vienkāršā padomju ģimenē. Viņas tēvs Staņislavs Vaikulis bija strādnieks, bet māte Janīna strādāja par pārdevēju. Lai gan neviens no radiniekiem nebija saistīts ar mākslu, Laima jau no bērnības parādīja savu artistiskumu.

Viņai patika dziedāt un dejot, bet pēc vidusskolas viņa tomēr izvēlējās praktiskāku profesiju – viņa devās uz medicīnas skolu.

Un tomēr bez mūzikas viņa nespēja. Zināms, ka savu karjeru topošā estrādes zvaigzne sāka Latvijas varietē “Jūras Pērle”, bet pēc tam iestājās GITIS un, nepārtraucot studijas, sāka uzstāties kā dziedātāja.

Drīz vien viņas repertuārā parādījās pirmie hiti – “Vijolnieks uz jumts”, “Čārlijs” un dziesmas “Lapas dzeltenās” rimeiks. 90. gados latviešu dziedātājas karjera arī gāja kalnā augšup – jaunu popularitātes vilni nodrošināja hiti “Es staigāju pa Pikadilli” un “Akapulko”.

Lasi vēl: Astrologi nosaukuši trīs zodiaka zīmes, kurām vajadzētu sagatavoties sliktiem notikumiem

Šodien Laima uzstājas reti, un viņa nevar iepriecināt skatītājus ar jauniem hitiem. Pēdējos gados izpildītāja ir atzīmējusies ne tik daudz ar muzikāliem sasniegumiem, cik politiskiem paziņojumiem. Dzimtajā Latvijā Vaikule rīkoja festivālu, lai atbalstītu jaunos mūziķus.

 

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment