Pavasaris būs anormāls. Meteorologi ir brīdinājuši, kam gatavoties jau pēc pāris dienām

Aprīlis

Aprīlī laika apstākļi sagādās vēl vairāk pārsteigumu. Visa Austrumeiropa tiks appludināta ar lietusgāzēm. Daudzviet gaidāma krusa un spēcīgs brāzmains vējš.

Piekrastes rajonus var skart spēcīgas vētras. Pēdējo sešu līdz septiņu gadu laikā pēc kārtas mēs esam novērojuši, ka pašreizējam klimatiskajam periodam ir raksturīgi pēkšņi auksta vai silta gaisa ieplūdumi.

Lasi vēl: Ja tev bail no zirnekļiem, tev mājās vajag tikai vienu lietu: un viņi bēgs no tās kā no uguns

Tam par iemeslu ir globālā sasilšana, kas izraisa izteiktāku atmosfēras fronšu sadursmi: tādēļ tropiskās lietusgāzes, viesuļvētras un biežākas vētras. Agrāk klimata zinātnieki apgalvoja, ka normālai laikapstākļu struktūrai vajadzētu mainīties ik pēc piecām līdz sešām dienām, taču tagad šis skaitlis ir samazinājies uz pusi.

 

Maijs

Beidzot Austrumeiropā beigsies lietusgāzes. Būs sauss un silts, temperatūra paaugstināsies virs vidējās. Silts un patīkams pavasara noslēgums gaida arī Baltijas valstu iedzīvotājus.

Ņemot vērā El Nino fonu, tas ir pilnīgi iespējams. Daži sinoptiķi apgalvo, ka “mazulis” jau jūnijā klimatisko normu papildinās par 7 grādiem. Daudzviet pasaulē gaidāmi karstuma viļņi.

 

Lasi vēl: Turpmāk paredz daudz rūpīgāk uzraudzīt cilvēkus, kas mēnesī izņems un ieskaitīs kontā konkrētas naudas summas

Protams, šis nebūs pastāvīgs, bet gan ļoti īslaicīgs. Pamatojoties uz to, straujus temperatūras kāpumus mīsies tikpat strauji temperatūras kritumi. Tomēr mēs nerunājam par to, ka termometra stabiņš nokritīsies līdz nullei. Taču 14-15 grādu kritums ir pilnīgi iespējams.

 

Leave a Comment