“Odi šogad ir īpaši modri!”; Kādi ir labākie līdzekļi, lai glābtos no odu kodumiem un atvairītu odus

Daudzu eksperimentu rezultātā tika konstatēts, ka visbiežāk odus kož šādas cilvēku grupas:

-vīriešiem un sievietēm ar lieko svaru;

-1 un 2 asins grupu īpašnieki;

-sieviete stāvoklī;

-bērniem.

Odus piesaista arī daudzi citi faktori. Piemēram, pēc savas pieredzes jūs varētu pamanīt, ka tie plūst pie netīra ķermeņa – tas izskaidrojams ar to, ka netīra āda izdala daudz dažādu vielu, uz kurām odi reaģē.

Labākais veids, kā novērst odus

Pamatojoties uz visu, kas rakstīts iepriekš, mēs varam secināt, ka, lai aizsargātu pret odiem, vislabāk ir regulāri mazgāt. Tā ir taisnība, taču ar ziepju izvēli jābūt uzmanīgiem – nesen veikts eksperiments parādīja, ka dažas sugas spēj pievilināt odus. Bet ir arī ziepes, kas tās atbaida.

Saskaņā ar IFL Science , eksperimentā piedalījās 4 cilvēki. Lai rezultāti būtu nepārprotami, viņi uzliek sejas masku, lai novērstu odu piesaisti oglekļa dioksīdam, ko tie izelpo. Pēc tam viņi ar odiem sazinājās divas reizes: pirmajā reizē viņi netika mazgāti, bet otro reizi mazgāja ar nedaudz dažādu zīmolu produktiem.

Lasi vēl: “Padarīs traku jebkuru vīrieti!”; Nosauktas trīs zodiaka zīmju sievietes, kuras spēj apburt

Kā gaidīts, ziepes ar vienu ķīmisko sastāvu vairāk piesaistīja kukaiņus nekā citas ziepes. Lielāko daļu odu atbaidīja ziepes ar kokosriekstu smaržu – ar ko tas saistīts, zinātnieki nezina. Bet ziepes ar ziedu smaržu vasarā labāk nelietot, un to varēja uzminēt pat bez eksperimenta. Un tas viss tāpēc, ka odiem patīk ziedu nektārs un līdzīgas smakas iedarbojas uz tiem kā magnēts.

Citi veidi, kā cīnīties ar odiem

Pats par sevi saprotams, ka nevajadzētu paļauties tikai uz ziepēm, lai pasargātu no odi. Pirms ceļojuma dabā jāapbruņojas ar repelentiem – šie aerosoli ļoti labi atbaida daudzus kukaiņus. Tāpat ir vērts parūpēties par apģērbu, jo tam jābūt pēc iespējas slēgtam. Papildus tam jāatceras, ka odi ir īpaši aktīvi rītausmā un krēslas stundās, tāpēc šajā laikā labāk palikt mājās vai automašīnā.

Tāpat katrā dzīvoklī jāierīko moskītu tīkls – tas ievērojami samazina iespēju, ka kukaiņi iekļūs istabā un traucēs naktī.

Leave a Comment