Nosaukts vienkāršs veids, kā noņemt sodrējus no pannām

Tauku atlikumi uz traukiem laika gaitā veido biezu slāni un sabojā arī ēdiena izskatu un garšu. Šādus taukus var būt grūti noņemt, izmantojot mazgāšanas līdzekļus, taču ir efektīva tautas metode.

Izdevuma Belnovosti eksperti ieteica vispirms sagatavot lielu metāla baseinu vai spaini, cietu sūkli vai skrāpi, ūdeni un soda.

Vispirms piepildiet baseinu vai spaini ar ūdeni, pievienojiet sodas proporcijā 100 g pulvera uz 1 litru šķidruma. Pēc tam eksperti iesaka nolaist pannu traukā ar iegūto maisījumu.

Pēc tam novietojiet izlietni vai spaini uz plīts un vāriet ūdeni 30 minūtes līdz divas stundas atkarībā no piesārņojuma pakāpes.

Pēc tam, kad ir pagājis nepieciešamais laiks, jums ir jāizslēdz plīts un jāgaida, līdz ūdens atdziest. Speciālisti iesaka sākt tīrīt mīkstinātās oglekļa nogulsnes, izmantojot cietu sūkli vai skrāpi.

Virtuves dzīve šķiet pazīstama un nesarežģīta, un tāpēc mēs gandrīz nedomājam par to, vai mēs kaut ko darām nepareizi. Tomēr arī šeit ir nianses, kuras daudzi neapzinās.

Piemēram, mājsaimnieces visiem produktiem var izmantot vienu griešanas dēli vai virtuves nazi, kas ir stingri aizliegts. Vairāk par to, kādas nepārprotamas kļūdas mēs pieļaujam virtuvē.

Majonēze palīdzēs noslēpt nelielas plaisas uz koka mēbelēm

Mērce uz augu eļļas bāzes var atdzīvināt vecas, saplaisājušas koka mēbeles. Šim nolūkam jums ir nepieciešama tikai majonēze. Ielejiet to uz bojātās koksnes un atstājiet 12 stundas. Šajā laikā šķiedras absorbēs augu taukus un sāks palielināties. Plaisas vecajā uzbriedušajā kokā pamazām sāks samazināties.

Pēc 12 stundām atliek vien savākt lieko mērci, izmantojot papīra salveti. Ja kādas plaisas nav izmirkušas, procedūru var atkārtot.

Cepšanas laikā saldās vafeles var pielipt pie vafeļu dzelzs pannas. Tos būs grūti noņemt bez bojājumiem. Bet, ja jūs gatavojat mīklu ar majonēzi, tas nenotiks. Deserts izrādīsies mīksts, un pats galvenais, tas viegli izkļūs no formas. Mīklai jāņem 50 grami jebkura tauku satura majonēzes, 50 mililitri piena, 100 grami miltu, 1 ola, 30 grami cukura, 15 mililitri augu eļļas un 1 tējkarote cepamā pulvera.

Lasi vēl: Šīs zvaigžņu zīmes nekad nesūdzas par finansēm: viņu naudas panākumu noslēpumiem

Mīklu liek uz sakarsētas vafeļu dzelzs un cep līdz zeltaini brūnai. Pateicoties majonēzei, tās viegli atdalīsies no vafeļu dzelzs.

Majonēze palīdzēs noņemt zīmuļu un vaska krītiņu pēdas no jebkuras virsmas.

Ja mājā ir mazs bērns, tad majonēzei vienmēr jābūt pa rokai, jo mērce ideāli nomazgā krāsainu zīmuļu un vaska krītiņu pēdas. Krāsainie zīmējumi ir viegli nomazgājami no jebkuras virsmas – plastmasas, koka un stikla.

 

Leave a Comment