No Rīgas dzemdību nama uz mājām devos bez ziediem; Lai arī bērna tēvu beigās sagaidīju, bet…

– Apsveicu, jums ir skaists un vesels bērns, – smaidīgā vecmāte drīz vien teica Olīvija. – Skaits un vesels bērns, kādu vārdu jūs viņam dosiet?

Kaut kādu iemeslu dēļ Olīvija vēl nebija domājusi par vārdu. Pareizāk sakot, viņa gaidīja, ka vārdu dēlam izvēlēsies viņa un Valdis kopā. Tāpēc viņa nosūtīja viņam apsveikuma ziņu, kas palika bez atbildes.

– Par ko tu domāji, kad tev bija romāns ar precētu vīrieti? – Gunta bija satraukusies, kad uzzināja patiesību no meitas. – Un no manis un mana tēva tik daudz laika visu slēpi.

– Ko tas būtu mainījis? – Olīvija nesaprata. – Tu būtu tikai nervoza un noraizējusies. Es ļoti ceru, ka viņš atnāks  un manam dēlam būs tēvs.

Tad Gunta pateica patiesību arī savam vīram, lai dotu viņam laiku ar visu tikt galā emocionāli un nomierinātos. Viņas vecāki negribēja, lai Olīvija nervozē.

– Mēs varam tikai skatīties, kas no tā iznāks, un kaut kā dzīvot, – viņa pārliecināja vīru.

Izrakstīšanās reizē no dzemdību nama Olīvijai un mazulim blakus bija viņas vecāki un divas draudzenes. Jaunā māmiņa apgriezās, meklējot Valdi, kuram viņa iepriekš bija paziņojusi par izbraukšanas datumu un laiku. Viņa tur nebija, un viņa centās nesapņot, atceroties visu, ko pēdējā laikā bija piedzīvojusi un pateikusi savam bijušajam mīļotajam.

Stādiet tos dārzeņu dārzā: 6 augi, kas uzlabo augsnes kvalitāti

– Pagaidi, – pēkšņi viņai piezvanīja pazīstama balss.

Olīvija bija gatava raudāt, bet tagad viņa priecājās, ka viņš bija ieradies. Viņa neredzēja nevienu apkārt un steidzās pēc iespējas ātrāk parādīt dēlu Valdim. Emociju uzplūdā sieviete pat aizmirsa sapni par ziediem un baloniem. Tikai jaunais tēvs šķita nopietns un acīmredzot neizjuta juteklisko mirkli.

– Šī ir nauda tava dēla vajadzībām, pieminot mūsu iepriekšējās attiecības, – viņš teica, pat neskatīdamies uz bērnu.

– Mana dēla?

– Jā, jo man var būt bērni tikai tad, kad esmu precējies ar sievu, – Valdis atbildēja pārliecinoši. – Tāpēc, lūdzu, vairs netraucē  mani, nerakstiet man vēstulītes un nemēģiniet stāstīt pasakas manai sievai.

Iespraudis Olīvijai rokā aploksni, viņš pagriezās un ātriem soļiem aizgāja prom, bet viņa palika stāvot. Tad māte viņu ievilka mašīnā, jo viņai bija jādodas mājās.

– Kāds nelietis, – viņa teica pa ceļam. – Lūk, kāds tēvs ir mūsu mazdēlam. Nu, nekas, redzēsim, kā viņš dejos, kad viņa sieva uzzinās patiesību. Kad viņa viņu padzīs no mājām viņa nāks atpakaļ pie tevis un lūgs piedošanu, bet tu pasūtīsi viņu trīs mājas tālāk…

Olīvija nedzirdēja mātes vārdus, aploksne ar naudu dedzināja viņas roku, un Roberts miegā purināja degunu. Viņa bija nolēmusi viņu tā nosaukt uzreiz pēc tam, kad Valdis bija aizgājis. Pirms tam viņa bija vilcinājusies, negribēdama dēlu nosaukt vienatnē, bet tagad viņa saprata, ka ved mājās savu Robertu.

Lasi vēl: Kuriem zodiaka zīmes pārstāvjiem jūnijā visulaiku radīsies naudas problēmas?

– Esmu izdarījis visu, kā mēs vienojāmies, – pārkāpjot dzīvokļa slieksni, Valdis teica sievai.

– Vai man būtu jābaidās, ka tu varētu vēlēties redzēt zēnu vai viņa māti? – viņa nogurusi jautāja.

– Tev nav jābaidās, – Valdis atbildēja pārliecinoši. – Bet, lai tu justos ērtāk, es uzstāju uz pārcelšanos uz Liepāju.

– Tev vajadzētu par to padomāt, – atbildēja bālā un tievā sieviete.

– Es nekad tevi nepametīšu, es vienmēr atcerēšos gudrību, ar kādu tu pieņēmusi situāciju un palikusi man līdzās, – turpināja Valdis. – Es pirmo reizi trīspadsmit laulības gados pieļāvu romānu, un tas noveda pie šādiem rezultātiem. Tas vairs neatkārtosies, Olīvija un viņas bērns man ir sveši, un tev nav par ko uztraukties.

Tad viņš aizgāja risināt kārtējo darba problēmu, neveikli skūpstīdams sievu uz pieres. Viņa palika sēdēt krēslā ar sastingušu skatienu.

Ievas sen lolotais sapnis piepildījās kopā ar vīra atraidīto mīļāko. Viņa darīja visu, lai dzemdētu bērnu, bet speciālisti tikai izpleta rokas. Pats Valdis izstāstīja patiesību, kas acīmredzami bija apgrūtinoši. Ieva baidījās, ka viņš šajā pasaulē varētu palikt pavisam viens, un neizvirzīja nosacījumus, izlemjot pieņemt jebkuru no viņa izvēlēm. Valdis palika ar sievu, bet  kāds cits tagad audzināt dēlu, uz kuru viņš pat neskatījās.

Lasi vēl: Visgaršīgākās vakariņas, ko esmu pagatavojusi; Bez cepešanas pannā un netīras virtuves. Nevaru pārtraukt gatavot

Olīvijai pašai nācās nostāties uz kājām un pielikt tam daudz pūļu. Viņai neklājās viegli. Jā vecāki palīdzēja kā varēja. Viņa strādāja, paralēli arī attālināti sāka mācīties, kad Roberts paaugās. Bez vecāku palīdzības viņa nebūtu tikusi galā. Tad sāka strādāt labi apmaksātā darbā un dzīve nostājās savās vietās… Kad Robertam bija 5 gadi viņas dzīvē ienāca arī vīrietis, kas pieņēma Robertu kā savējo!

Ironiskā kārtā Ieva to saprata un apskauda viņu, jo bija gatava atdot visu par šādu laimi. Viņai bija vīrs, dzīvoklis un darbs, taču ar to laimei nepietika. Trūka vissvarīgākā…

Laistiet savas dobes ar pienu: agronoms atklāj kas tad notiks ar jūsu ražu un kā tā uzlabosies

Leave a Comment