No 1.maija būtiskas izmaiņas dabasgāzes tirgū – kā tas mūs ieteikmēs

Ozoliņš domā, ka katram no trim pieminētajiem uzņēmumiem minimālais uzdevums būtu iegūt vismaz trešo daļu no mājsaimniecību tirgus.

“Tas būtu ļoti labi, jo tad mums būtu iespēja paskatīties, kādas cenas piedāvā? Tas joks jau ir tas, ka mums vairs nav kaut kāds “Gazprom”, kas mums it kā piegādāja lētu gāzi, kas atradās tepat pie Latvijas robežas.

Pirmkārt, tā bija leģenda. Un, otrkārt, tagad mums ir gāze jānopērk pasaules tirgos.

 

Lasi vēl: “Gada maģiskākā diena”: kā piesaistīt veiksmi, finanses un mīlestību 2023. gada 22. aprīlī

 

Un tā tiek iegūta ASV, kas, acīmredzot, būs Eiropas Savienības galvenais stratēģiskais partneris nākotnē,” skaidroja Ozoliņš.

 

Valdība paziņojusi, ka 1.maijā dabasgāzes tirgus mājsaimniecībām tiks atvērts konkurencei. Tas nozīmē, ka vairs nepastāvēs publiskais tirgotājs, kas pakalpojumu piedāvās par regulētu cenu.

Dabasgāzes tirgus Latvijā atvērās 2017. gadā, taču, lai tas atvērtos pakāpeniski, mājsaimniecību lietotājiem pēdējos gados ir bijusi izvēle. Viņi varēja vai nu turpināt saņemt dabasgāzi no publiskā tirgotāja “Latvijas gaše” par Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (PSRK) apstiprinātu dabasgāzes tarifu, vai arī iegādāties dabasgāzi par tirgus vai neregulētu cenu no jebkura reģistrā reģistrēta komersanta. dabasgāzes tirgotājiem.

Leave a Comment